Wat staat verpleegkundigen te wachten in 2019?

Wat heeft 2019 in petto voor verpleegkundigen? Een greep uit de verwachte ontwikkelingen. Directeur Sonja Kersten van beroepsvereniging V&VN licht toe.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
vooruitblik
Medewerkers van umc's (hier LUMC Leiden) voerden vorige zomer actie voor betere arbeidsvoorwaarden, waaronder betere betaling. Ook in 2019 is salarisverhoging de inzet van de verschillende cao-onderhandelingen. (Beeld: ANP/Robin Utrecht)

Meer aandacht voor het personeelstekort

In 2018 was het personeelstekort (en het terugdringen ervan) het grootste thema op verpleegkundig vlak. Komend jaar is dat niet veel anders. Beroepsvereniging V&VN noemt 2019 ‘Het Jaar van de Waarheid’ als het gaat om de aanpak van het personeelstekort. De beroepsvereniging vindt dat er nog te weinig wordt gedaan om mensen te behouden en te enthousiasmeren voor het vak, zodat uitstroom en uitval worden beperkt. ‘Dat is in onze ogen de belangrijkste oplossing voor personeelstekorten,’ meent directeur Sonja Kersten. ‘Wij vinden dat er veel meer werk moet worden gemaakt van de voorstellen van de

0
6919

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.