Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mexicaanse griep in Nederland: overzicht


Sinds 30 april zijn zeker 273 Nederlanders besmet geraakt met de Mexicaanse griep. Van hen kregen 73 mensen de griep zonder in het buitenland te zijn geweest. Een beknopte chronologie van de verspreiding van het H1N1-virus in Nederland.
Mexicaanse griep in Nederland: overzicht

21 juli: het aantal vastgestelde griepgevallen ligt op 211. Van hen raakten 65 mensen in Nederland besmet.

10 juli: het aantal griepgevallen ligt op 152, ruim een derde raakte in Nederland besmet.

21 juni: het aantal griepgevallen ligt op 102, waarvan 47 binnenlandse besmettingen.

18 juni: Nederland koopt 34 miljoen griepvaccins. Met deze hoeveelheid kunnen alle Nederlanders tweemaal een prikje krijgen. Hoe duur de aankoop was wil minister Ab Klink (Volksgezondheid) niet zeggen.

12 juni: een 39-jarige man wordt opgenomen in het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Ruim een maand ligt de Mexicaanse grieppatiënt in quarantaine op de intensive care.

Klik hier voor het dossier H1N1 (Mexicaanse griep) 

8 juni: de Mexicaanse griep blijkt in Nederland twee keer te zijn overgedragen van mens op mens. Dit zijn de eerste binnenlandse besmettingen; de meeste patiënten liepen het virus in het buitenland op.

30 april: eerste geval van Mexicaanse griep in Nederland wordt gemeld. Een 3-jarig kind heeft de ziekte onder de leden. Waarschijnlijk liep het de ziekte op in Mexico. Vanaf deze dag neemt het aantal besmettingen wekelijks toe. Ook maakt minister Klink op 30 april bekend dat Nederland bij de farmaceutische industrie een optie heeft genomen op 34 miljoen vaccins tegen Mexicaanse griep.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.