Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minutenregistratie afschaffen lukt niet? Dit kun je doen

Beroepsvereniging V&VN start een zogenaamde ervaringenbox waarmee je contact kunt opnemen als het bij jou op de werkvloer niet lukt om de minutenregistratie af te schaffen, óf wanneer de nieuwe werkwijze ook administratieve lasten oplevert.

Vanochtend werd bekend dat de minutenregistratie in de wijkverpleging nu echt wordt afgeschaft. Minister De Jonge van VWS heeft dat afgesproken in een convenant met de sector. Binnen één jaar moeten aanbieders die dat nu nog niet doen gaan werken met een andere manier van het registreren van de zorg die verleend is. Deze nieuwe registratiestandaard is veel minder arbeidsintensief dan de minutenregistratie. Dat staat in een brief die de bewindsman naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

‘We komen bij je langs’

Officieel is deze minutenregistratie allang niet meer verplicht. In de praktijk wordt echter nog regelmatig vastgehouden aan deze minutenregistratie, uit angst bijvoorbeeld. V&VN snapt dat de praktijk weerbarstig is en dat het moeilijk kan zijn om een bestaand systeem op te geven. Daarom komt er een speciaal V&VN-informatiepunt waar medewerkers van V&VN je kunnen helpen om met voorbeelden en tips uit het land ook in je eigen organisatie de minutenregistratie af te schaffen. Eventueel kun je via deze ervaringenbox in contact komen met een praktijkteam dat zelfs op jouw werk langs kan komen om te helpen. Meer informatie over de ervaringenbox volgt zo snel mogelijk op de website van V&VN.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.