Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Motie voor meer salaris ‘per ongeluk’ aangenomen, geen extra actie kabinet

Gisteren werd bekend dat, door een vergissing van Kamerlid Van der Graaf (ChristenUnie), de motie van Wilders voor structurele salarisverhoging voor zorgpersoneel alsnog is aangenomen. Inmiddels is bekend dat het kabinet niks extra's gaat doen aan de salarissen van zorgpersoneel dan het al van plan was.
Premier Mark Rutte en Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in debat met Geert Wilders (PVV) tijdens een plenair debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Foto: ANP

Het kabinet gaat niet meer doen aan de salarissen van zorgpersoneel dan het al van plan was, schrijft Minister Van Ark aan de Tweede Kamer. Volgens de minister maakt het kabinet ‘een concurrerende salarisontwikkeling’ in de zorg mogelijk en stelt het daar ieder jaar extra geld voor beschikbaar. ‘Voor 2021 gaat het om circa 1 miljard structureel’, stelt Van Ark.

De minister reageert met haar brief op een motie van PVV-leider Wilders, die gisteren in de Tweede Kamer werd aangenomen.

Met de motie wilde PVV-leider Wilders ervoor zorgen dat de salarissen voor zorgpersoneel fors worden verhoogd. Eerdere moties met dezelfde strekking van de PVV en van de SP werden de afgelopen maanden steeds net niet aangenomen in hoofdelijke stemmingen. Lees ook: Verpleegkundigen over chaos rond stemming Tweede Kamer: ‘Gênant en schrijnend’

Belangrijke stap

Vakbond voor verpleegkundigen NU’91 was gisteravond blij dat de motie er alsnog door was. Voorzitter Stella Salden: ‘Het is natuurlijk gênant dat het op deze manier moet, maar het is uiteindelijk het resultaat dat telt.’

Eerst zien, dan geloven

Verpleegkundigen toonden zich op voorhand al sceptisch. ‘Eerst zien, dan geloven,’ klonk het op social media.

2 REACTIES

  1. Het is helemaal waar dat er al een salarisverhoging is afgesproken. De mensen onder de cao VVT hebben dit jaar (in juni dacht ik) een verhoging gekregen en krijgen begin 2021 nog eens een verhoging.
    Wat ik vreemd vind is dat er nu een salarisverhoging wordt verwacht van de overheid, we hebben toch een cao? Laten we van de overheid andere zaken vragen. Bijvoorbeeld een goede regeling voor salariscompensatie voor zij-instromers en dan daarbij ook een premie voor werkgevers die zij-instromers een toekomst in de zorg bieden.

  2. Lees alle reacties
  3. Als verwacht, De regering vindt toch dat u er geen recht op heeft omdat er veel verschillen zijn. Ze zien ook niet dat er veel personeel wegloopt. Ohh.. ze zien het wel hoor maar ja het is bijna verkiezingstijd en ik adviseer iedereen dan ook niet te stemmen en zeker niet op vvd, cda, christenunie en groenlinks, dat schept rust in je hoofd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.