Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties18

Na 45 dienstjaren met pensioen: wat heb je eraan? 12 vragen en antwoorden

Nieuw in de cao vvt: verpleegkundigen en andere zorgverleners kunnen vanaf 1 september na 45 dienstjaren stoppen met werken. Op Facebook ontstond wat ophef: wat heb je nou echt aan die regeling? Gaat het om 45 aaneengesloten jaren, en tellen stages mee? We vroegen om opheldering bij Rolf de Wilde, cao-onderhandelaar voor NU'91.
Verpleegkundige in de wijk met naaldcontainer.
Verpleegkundigen in de wijk kunnen meedenken over de juiste besteding van de subsidie. Foto: Arno Massee
Premium

1. Vanaf wanneer gaan de

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  18 REACTIES

  1. Ik ben alles op van mijn 45 jaar aan het inventariseren. Krijg terug dat de militaire dienst (wat je verplicht was op te doen) niet als zorg en welzijn gezien wordt door de commissie die dit aan het beoordelen is. Heb bij de geneeskundige troepen gezeten (dienstplicht voor volk en vaderland) Kreeg daar een getuigenschrift van de commandant dat met de beoordeling gedrag zeer goed , ijver zeer goed, bekwaamheid van de functie zeer goed en betrokken vanwege zijn hoede kennis van zaken en steun voor de chef militaire geneeskundige dienst. Weer dik een jaar niet te verantwoorden.

  2. Lees alle reacties
  3. Het lijkt mij onvoorstelbaar dat in deze tijden van schaarse aan verpleegkundigen en verzorgenden op de werkvloer, een werkgever mij gaat betalen en er niks voor terug hoeft te oen. Of kan die werkgever mij dan ook nog verplichten om in geval hoge nood maar te komen werken?
   Er zal vast wel een eis komen waardoor het voor een enkeling mogelijk is. Of kunnen werkgevers dit geld weer ergens terug vragen?

  4. Redelijk schrale regeling, met 17 jaar en 7 maanden begonnen met de opleiding betekent het dus dat je er met 62 jaar en 7 maanden uit zou mogen, mits en indien je al die tijd continu in de Zorg hebt gewerkt, waarvan ook nog eens 20 jaar ‘aan het bed’.
   Dat zal een redelijk select groepje zijn.

  5. Hallo, telt een leer-arbeidsovereenkomst ook mee? of pas vanaf het moment dat er een officieel arbeidsovereenkomst is ondertekend?

   En telt dit ook als ik eerst 31 jaar onder de CAO ziekenhuiswezen heb gewerkt en nu sinds 2 jaar in de VVT werk?

  6. Helaas, ik maak de 20 jaar in de directe zorg aan het bed wel vol, maar heb na 17 jaar als verpleegkundige, 19 jaar in een andere sector gewerkt. Ben daarna heringetreden als verpleegkundige in de VVT, ben nu 56. Dus voldoe niet aan de voorwaarde van 45 dienstjaren in zorg en welzijn. Dus ik mag nog 12 jaar door, en tot mijn 68e! in een zwaar beroep doorwerken. Wel jammer, ik vind het erg leuk, maar best zwaar en weet niet of het vol te houden is tot mijn 68e…

  7. is een dienstboekje ook voldoende om aan te tonen dat je in die organisatie hebt gewerkt?
   Wie heeft nu nog salarisstroken of een overeenkomst van zoveel jaren geleden?
   Vanaf de leeftijd van 25 jaar is het toch ook aantoonbaar via PGGM?
   Daar staat ook geregistreerd waar je gewerkt hebt.

  8. Ik vindt het ook moeilijk om het te kunnen bewijzen. Met 18 jaar de inservice opleiding in gegaan, daarna in Zwitserland, Duitsland en Nederland gewerkt….ik heb ook geen contracten en salarisstroken meer van de afgelopen 36 jaren die ik in de zorg heb gewerkt…dus hoe moet ik dat dan aantonen?

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.