Nieuw in de cao vvt: verpleegkundigen en andere zorgverleners kunnen vanaf 1 september na 45 dienstjaren stoppen met werken. Op Facebook ontstond wat ophef: wat heb je nou echt aan die regeling? Gaat het om 45 aaneengesloten jaren, en tellen stages mee? We vroegen om opheldering bij Rolf de Wilde, cao-onderhandelaar voor NU'91.

Ik ben alles op van mijn 45 jaar aan het inventariseren. Krijg terug dat de militaire dienst (wat je verplicht was op te doen) niet als zorg en welzijn gezien wordt door de commissie die dit aan het beoordelen is. Heb bij de geneeskundige troepen gezeten (dienstplicht voor volk en vaderland) Kreeg daar een getuigenschrift van de commandant dat met de beoordeling gedrag zeer goed , ijver zeer goed, bekwaamheid van de functie zeer goed en betrokken vanwege zijn hoede kennis van zaken en steun voor de chef militaire geneeskundige dienst. Weer dik een jaar niet te verantwoorden.
Het lijkt mij onvoorstelbaar dat in deze tijden van schaarse aan verpleegkundigen en verzorgenden op de werkvloer, een werkgever mij gaat betalen en er niks voor terug hoeft te oen. Of kan die werkgever mij dan ook nog verplichten om in geval hoge nood maar te komen werken?
Er zal vast wel een eis komen waardoor het voor een enkeling mogelijk is. Of kunnen werkgevers dit geld weer ergens terug vragen?
Betekent dit dan als je45 dienstjaren hebt dat je dan je volledige pensioen uitgekeerd krijgt?
volgens mij heb je dan nog een gat voordat je je AOW krijgt .
Redelijk schrale regeling, met 17 jaar en 7 maanden begonnen met de opleiding betekent het dus dat je er met 62 jaar en 7 maanden uit zou mogen, mits en indien je al die tijd continu in de Zorg hebt gewerkt, waarvan ook nog eens 20 jaar ‘aan het bed’.
Dat zal een redelijk select groepje zijn.
Er wordt gezegd, na 45 dienstjaren of 3 jaar voor je pensioenleeftijd. Als er dan een gat is van een jaar, hoe wordt dat opgelost?
Hallo, telt een leer-arbeidsovereenkomst ook mee? of pas vanaf het moment dat er een officieel arbeidsovereenkomst is ondertekend?
En telt dit ook als ik eerst 31 jaar onder de CAO ziekenhuiswezen heb gewerkt en nu sinds 2 jaar in de VVT werk?
Helaas, ik maak de 20 jaar in de directe zorg aan het bed wel vol, maar heb na 17 jaar als verpleegkundige, 19 jaar in een andere sector gewerkt. Ben daarna heringetreden als verpleegkundige in de VVT, ben nu 56. Dus voldoe niet aan de voorwaarde van 45 dienstjaren in zorg en welzijn. Dus ik mag nog 12 jaar door, en tot mijn 68e! in een zwaar beroep doorwerken. Wel jammer, ik vind het erg leuk, maar best zwaar en weet niet of het vol te houden is tot mijn 68e…
Ik vind het ook jammer dat we pas na 45 jaar werk in de zorg met pensioen mogen. Ben benieuwd hoeveel collega’s uberhaupt de 45 jaar werken in de zorg hebben gehaald tot nu toe.
is een dienstboekje ook voldoende om aan te tonen dat je in die organisatie hebt gewerkt?
Wie heeft nu nog salarisstroken of een overeenkomst van zoveel jaren geleden?
Vanaf de leeftijd van 25 jaar is het toch ook aantoonbaar via PGGM?
Daar staat ook geregistreerd waar je gewerkt hebt.
alles kun je vinden op “mijn UWV “
Waarom kan ik niets lezen, ben ingelogd moet dan weer een ander account aanmaken .
Kan niet lezen en ben abonnee
Beste Daniëlle, hopelijk kan de klantenservice je hiermee helpen: https://www.bsl.nl/klantenservice/mijn-gegevens-en-abonnementen/
Ik vindt het ook moeilijk om het te kunnen bewijzen. Met 18 jaar de inservice opleiding in gegaan, daarna in Zwitserland, Duitsland en Nederland gewerkt….ik heb ook geen contracten en salarisstroken meer van de afgelopen 36 jaren die ik in de zorg heb gewerkt…dus hoe moet ik dat dan aantonen?