Ik werk sinds kort in de wijk en ben alleenstaande moeder van een zoontje (2). Wanneer ik werk is de kleine bij opa en oma, ’s middags neem ik hem weer mee naar huis. Ik heb alleen geen idee hoe ik dat met bereikbaarheidsdiensten moet doen. Stel, ik moet met spoed naar een cliënt toe? Ik heb geen warme contacten met buren en weinig vrienden in de buurt. Ik wil ook niet steeds bij mijn ouders – die op leeftijd zijn – aankloppen. Ik zit er nu aan te denken om de kleine dan gewoon even mee te nemen, maar dat lijkt me ook niet echt gewenst? Wat zou jij doen in mijn geval?
Verpleegkundige in de wijk, naam bij de redactie bekend
Heb je een advies of tip voor deze collega? Laat een reactie achter, of stuur een mail naar nursing@bsl.nl o.v.v. ‘dilemma’
Heb je zelf een vraag of dilemma en wil je advies van collega’s? Mail ‘m naar nursing@bsl.nl o.v.v. ‘dilemma’ en laat collega’s erop reageren. Uiteraard mag dit anoniem. De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen in te korten.
Je kind meenemen naar je werk is een echte ‘No go’. Bereikbaarheidsdienst hoort bij je werk en dus zul je voor die tijd oppas moeten regelen. Ik kan me echt voorstellen dat dat lastig is. Maar je hebt weinig keus.
Je zoontje meenemen naar een cliënt is niet gewenst tijdens een oproep in je bereikbaarheidsdienst. Je bent op dat moment aan het werk, je cliënt heeft je aandacht nodig. Ook vind ik het niet professioneel over komen en ben je op dat moment bij de cliënt mogelijk niet in staat om op je zoontje te letten door je werkzaamheden.