Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw: website Nursing Vlaanderen

Nursing gaat de grens over. Sinds kort kunnen Vlaamse verpleegkundigen voor hun vakinformatie terecht bij Nursing Vlaanderen via www.nursing.be. 'We willen Vlaamse verpleegkundigen ondersteunen in hun job', vertelt redactiecoördinator Marthe Van Campenhout.
4 verpleegkundigen
Nursing Vlaanderen is speciaal gericht op Vlaamse verpleegkundigen. (Foto: Arno Massee)

Nursing Vlaanderen brengt actuele verpleegkundige vakinformatie en besteedt aandacht aan thema’s als EBP, omgaan met patiënten, medicatie, pathologie en wondzorg.

Daarnaast biedt Nursing Vlaanderen met de Nursing Challenge maandelijks twee online kennistoetsen aan over klinische onderwerpen waarmee verpleegkundigen hun vakkennis kunnen testen. Ook kunnen Vlaamse verpleegkundigen op de website terecht voor interessante vacatures.

Verhalen uit de praktijk

Nursing Vlaanderen publiceert dagelijks nieuwe berichten en artikelen en verstuurt eens in de twee weken een nieuwsbrief. ‘Het is ons doel om de Vlaamse verpleegkundigen inhoudelijk te ondersteunen bij het uitoefenen van hun job,’ vertelt redactiecoördinator Marthe Van Campenhout.

‘Dit doen we via inspirerende verhalen uit de praktijk, wetenschappelijk onderbouwde artikels, gefundeerde tips en adviezen en interviews met experten.’ Het online magazine richt zich primair op verpleegkundigen in het ziekenhuis en de thuisverpleging.

Gratis proefabonnement

Wie Nursing Vlaanderen wil ontdekken, heeft een maand lang onbeperkt toegang via een gratis proefabonnement dat automatisch wordt stopgezet. Daarna kun je worden overschakelen op een betalend abonnement. Voor studenten verpleegkunde geldt een studentenkorting van 50%.

Beste vaktitel van het jaar

Nursing Vlaanderen wordt uitgegeven door Bohn Stafleu van Loghum, uitgever van Nursing. In 2019 werd Nursing uitgeroepen tot beste Nederlandse vaktitel van het jaar. De Nederlandse redactie van Nursing is inhoudelijk nauw betrokken bij de redactie van Nursing Vlaanderen.

‘Verpleegkundigen helpen’

Uitgeefmanager Lies Kromhout van Bohn Stafleu van Loghum is blij met de stap naar België. ‘Wij zien dat Vlaamse verpleegkundigen Nursing al jaren weten te vinden en behoefte hebben aan de manier waarop wij vakinformatie brengen. Met Nursing Vlaanderen zullen wij meer verpleegkundigen in Vlaanderen kunnen helpen bij het uitoefenen van hun vak.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.