Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Noodregeling maakt direct meer digitale zorg thuis mogelijk

Het ministerie van VWS maakt direct geld vrij voor extra digitale toepassingen voor ondersteuning en zorg op afstand aan thuiswonende kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking.
Een patiënt maakt gebruik van zorg op afstand, via de televisie. Met het Motiva-systeem van Philips, specifiek voor patiënten met hartfalen. Om ervoor te zorgen dat zij niet acuut hoeven worden opgenomen in het ziekenhuis worden zij op afstand in de gaten gehouden. Ook wordt de patiënten via de tv verteld hoe zij met hun ziekte om moeten gaan. ANP LEX VAN LIESHOUT

Binnen de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) is een speciale noodregeling ingericht: SET Covid-19. De regeling is bedoeld voor zorg- en welzijnsorganisaties die nu extra willen investeren in digitale zorg op afstand. Dit gaat bijvoorbeeld om aanbieders van wijkverpleging, ggz-aanbieders en ziekenhuizen. Aanvragen kunnen vanaf morgen 09.00 uur worden ingediend.

Kwetsbare ouderen

Minister Hugo de Jonge geeft aan dat contact in de zorg voor kwetsbare ouderen juist nu heel belangrijk is: ‘Nu door de corona-maatregelen de zorg soms lastig te realiseren is, moeten we alles uit de kast halen om de digitale instrumenten te benutten die al voorhanden zijn.’

Lees meer in het nieuwsbericht van het ministerie van VWS.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.