Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NU’91 toch akkoord met cao ziekenhuizen: ‘We begrijpen de teleurstelling’

Vakbond voor verzorgenden en verpleegkundigen NU'91 is tóch akkoord met de cao voor ziekenhuispersoneel. 'Nadat we alle argumenten zorgvuldig hebben afgewogen, is besloten om onder protest akkoord te gaan,' zo schrijft de beroepsorganisatie.
Foto: Arno Massee

Vorige week werd bekend dat leden van FNV, CNV en FBZ instemden met de nieuwe cao-afspraken voor 200.000 ziekenhuismedewerkers. NU’91 meldde als enige het akkoord niet te willen tekenen, omdat de bond het niet eens was met de afgesproken loonsverhoging.

Aan tafel zitten

De vakbond stemt nu toch in, omdat het anders niet mee mag blijven doen aan cao-onderhandelingen voor het ziekenhuispersoneel. ‘Wij begrijpen dat dit nieuws teleurstellend voor je kan zijn,’ schrijft de vakbond aan haar leden. ‘Maar wij willen onze leden actief blijven vertegenwoordigen aan de cao-tafel. En wij willen betrokken zijn bij de ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden in de ziekenhuizen. Niet aan tafel zitten, betekent dat je hierop geen invloed hebt.’

In gesprek

De bond wil op korte termijn in gesprek met werkgeverskoepel NVZ over de arbeidsvoorwaarden voor verzorgenden en verpleegkundigen.

Loonsverhoging

De nieuwe cao voor ziekenhuispersoneel loopt tot 31 januari 2023. Afgesproken is dat medewerkers een structurele loonsverhoging van minimaal 2 procent krijgen, met een bodem van 90 euro.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.