Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Nursing Challenge: test je kennis over voeding en medicatie

De vierde toets van de Nursing Challenge 2017 is nu beschikbaar op de website van E-Nursing. Het thema is voeding en medicatie, gekoppeld aan het bijbehorende artikel in Nursing november en het premium artikel op de site.

Voeding en medicatie (Foto: Arno Massee)

Medicijngebruik kan invloed hebben op de voedingstoestand van een patiënt. Maar andersom kan voeding ook de werking van medicijnen veranderen. Wat zijn interacties om alert op te zijn? Test je kennis hierover in de nieuwste Challenge-toets. Let op: de toets bevat 20 vragen over voeding en medicatie + 10 bonusvragen over de eerdere Challenge-toetsen. Zorg dus dat je ook deze artikelen bij de hand hebt!

> Ga naar het artikel
> Ga direct naar de toets

Wat is de Nursing Challenge precies?

Voorgaande jaren werkten honderden verpleegkundigen keihard voor de kennistoetsen van de Nursing Challenge. Alles voor een goed doel: hun vakkennis ophalen én kans maken op prachtige prijzen. Doe jij dit jaar ook mee?

In 2017 vond je in vier edities (februari, april, juli-augustus en november) van het tijdschrift Nursing speciale Challenge-artikelen. Deze artikelen kun je gebruiken bij het maken van een online kennistoets, zoals ieder jaar zorgvuldig samengesteld door bureau voor online cursussen E-Nursing. De toetsen bevatten stuk voor stuk pittige vragen die een flink beroep doen op je kennis van het vak. De verpleegkundige die overall het beste scoort op deze toetsen, wint de Nursing Challenge en prachtige prijzen. Een overzicht van de toetsen én artikelen tot nu toe vind je hier 

Accreditatiepunten verdienen

Daarbij ontvang je voor iedere goed voltooide toets 2 accreditatiepunten voor het Kwaliteitsregister V&V. Meer informatie over de Nursing Challenge.