Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Wederom recordaantal bezoekers Nursing Experience

De Nursing Experience (NX), vandaag en morgen in De ReeHorst in Ede, trekt dit jaar het hoogste aantal bezoekers in de geschiedenis van het evenement.
Een volle Schouwburgzaal tijdens de Nursing Experience van vorig jaar (Foto: Sander Blom)

De Nursing Experience, het praktijkcongres voor verpleegkundigen, bestaat in de huidige vorm sinds 2012. Voor de editie van 2018 die vanochtend van start ging, verkocht de organisatie ruim 4000 kaarten. ‘Al jaren groeit het aantal bezoekers, en dat is een groot compliment,’ vindt Nursing-hoofdredacteur Alexia Hageman. Volgens haar weten steeds meer verpleegkundigen Nursing te vinden. ‘Mede dankzij social media is onze bekendheid enorm gegroeid. Bovendien werken we er ieder jaar hard aan om het workshopprogramma te verbeteren. De organisatie van het congres en de redactie van Nursing werken hiervoor nauw met elkaar samen. Zo ontwikkelen we een passend workshopaanbod dat actueel en verrassend is.’

Succesfactoren Nursing Experience

Verdere succesfactoren van de Nursing Experience volgens Hageman:
– De lage prijs – een kaartje kost Nursing-abonnees ongeveer vijftig euro;
– Een volle zorgmarkt waar je veel kunt zien en doen;
– En een aansprekend hoofdprogramma. Hageman: ‘Het vak van verpleegkundige en de zorg in het algemeen worden steeds meer gezien in de maatschappij en dat hebben we te danken aan bijzondere namen als Tommie Niessen en Sander de Hosson, die met hun inspirerende verhalen uit de praktijk een breed publiek aanspreken. Zij mogen op de Experience dan ook niet ontbreken. Dat geldt ook voor professor Erik Scherder. Met zijn lezing ‘Singing in the Brain’ gaat hij weer een volle zaal boeien. Dat weet ik zeker.’

De Nursing Experience is vandaag en morgen in De Reehorst te Ede. Meer (praktische) informatie vind je hier.

De Nursing Experience is ieder jaar in december. Geen zin om tot volgend jaar te wachten? Op 29 augustus 2019 is het allereerste Nursing Festival – een verpleegkundig feestje met inhoud! Meer informatie>

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik ben nu voor de derde keer naar de nursing experience geweest, en ik vind het elke keer weer geweldig om daar te zijn. Ik heb diverse workshops bezocht, ik ben bij het skills lab geweest, waar ik geoefend hebt met het inbrengen van een venflon. De verpleegkundigen die erbij zaten, hebben mij echt goed geadviseerd. Wat ik ook indrukwekkend vond, was Joost Rigter. Veel pennen meegnomen, wat ik wel jammer vond was, dat de agenda volgens mij dit jaar niet gratis was, ik kon het wel voor een tegen een gereduceerde prijs kopen.
    De sfeer is ontzettend goed, ik moet zeggen dat de positieve energie die van deze dag uitging mij echt goed gedaan heeft.
    Bedankt voor deze geweldige dag.

  3. Ik kwam ‘speciaal’ voor de lezing van Erik Scheerder. De schouwburg bood onvoldoende zitplaatsen en er was geen videoverbinding met de andere congreszalen. Dat was een terleurstelling. De workshops waren divers ingevuld en de stands gevarieerd met een aantal enthousiaste standhouders!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.