Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Onderzoek functiedifferentiatie: ‘Uit verpleegkunde is veel meer te halen’

VWS investeert 5 miljoen euro in een vierjarig onderzoek naar functiedifferentiatie in ziekenhuizen. Wat houdt dit onderzoek precies in en waarom deze investering? 'De vraag hoe we de kennis en vaardigheden van verpleegkundigen optimaal benutten is urgent.'
Foto Arno Massee
Premium

Voor de periode 2019 tot

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Het onderzoek betreft, indien juist omschreven, de functies en zal het VenVn beroepsprofiel 2012 als basis moeten gebruiken omdat “ in functies voor ziekenhuisverpleegkundige meer uit de verpleegkunde” te “halen” zou zijn. Deze functies kunnen getoetst worden aan het voormeld geldig beroepsprofiel en de daarvan afgeleide nationale opleidingsprofielen. Een kwestie voor werkgevers van ziekenhuizen en in afstemming met vakbonden, OR en VAR. Zo begrijp ik dit vier jarig onderzoek bekostigd door VWS voor die zorgbranche. Ook de andere drie branches zouden een dergelijk onderzoek kunnen doen.

  2. Lees alle reacties
  3. Waarom alleen onderzoek in het ziekenhuis. Waar zijn de wijkverpleegkundigen (allen hbo-v), omdat deze de indicatie stelling doen.
   De complexiteit van de zorg, wordt vanwege vergrijzing, steeds groter.
   Er wordt heel wat van ons verwacht om adequaat casemanagement te voeren.
   Zoals het onderzoek nu beschreven is, krijgen we alleen een uitkomst vanuit het ziekenhuis. Gemiste kans denk ik…

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.