Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderen ontevreden over zomerprogrammering op tv

Het Nationaal Ouderenfonds heeft bij de omroepen aan de bel getrokken over de zomerstop op televisie. Eenzame ouderen zijn steeds meer de dupe van deze zomerstop.

Het Ouderenfonds hoort de laatste weken steeds meer geluiden van ouderen die zich mateloos ergeren aan de tv-programmering in de zomer. Favoriete programma’s liggen stil en wat er wel op televisie te zien is zijn veelal herhalingen.

 

Verzorgenden op vakantie
Juist voor de groep ouderen is dit een heel vervelende situatie. Zo zijn veel ouderen in de zomermaanden vaak extra eenzaam. Terwijl zij zelf thuis blijven, gaan familie en vrijwilligers van welzijnsorganisaties doorgaans wel op vakantie, waardoor het bezoek stokt. Een boeiend, gevarieerd televisieaanbod zou dan ook zeer gewenst zijn om de stille avonden toch op een gezellige manier door te brengen.

 

Brief

Het Ouderenfonds heeft daarom in een brief aan zowel aan de publieke als de commerciële omroepen nadrukkelijk gevraagd hier volgend jaar met de zomerprogrammering rekening mee te houden. 

 

Bron: Nationaal Ouderenfonds

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.