Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Palliatieve sedatie – herziene richtlijn 2009

De herziene KNMG-richtlijn Palliatieve sedatie is verschenen in januari 2009. De richtlijn palliatieve sedatie is aangepast vanwege nieuwe medische inzichten. De herziene versie gaat meer in op de rol van verpleegkundigen en verzorgenden bij palliatieve sedatie.
Palliatieve sedatie - herziene richtlijn 2009

 

Ga naar de richtlijn (op Pallialine)>>>

 

1 REACTIE

 1. Het treft me , ook in deze versie, hoe zorgvuldig er aandacht wordt gegeven aan de kriteria, het overleg met patient, naasten en professionals, de rol van de wettelijk vertegenwoordiger, evaluatiemomenten, en zelfs zorg voor de zorgenden.
  Een voorbeeldprotocol voor veel meer handelen binnen de gezondheidszorg!
  Ik ben met name betrokken bij dit onderwerp vanuit mijn rol als voorlichter Zorgverklaring, met een verpleegkundige achtergrond.
  Het is me bekend dat er toch nog veel onbekendheid en/of misverstand is over wilsverklaringen en de rol vam de gemachtigde/ vertegenwoordiger.
  Ik verwijs daarom graag bij presentaties of contacten over Wilsverklaringen, zowel voor ‘de burger’ als voor professionals, naar deze richtlijn.
  Het schema om het verschil tussen palliatieve sedatie en euthanasie aan te geven is zeer dienstig.
  Addy Camper

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.