Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poll: tweede zorgbonus, vroeg jouw werkgever deze aan?

Zorginstellingen konden tot eind juli de tweede zorgbonus aanvragen. FNV meldt dat niet alle zorginstellingen dat hebben gedaan. Nursing vraagt zich af wat jouw werkgever deed, en wat jij daar als verpleegkundige van vindt. Laat het weten in de Nursing-poll.
Eurobiljetten
Met het toegezegde geld moeten verpleegkundigen en verzorgenden meedenken over hun herstel. (Foto: Pixabay)

Zorginstellingen konden de tweede zorgbonus (van waarschijnlijk 200 – 240 euro) tot 27 juli aanvragen voor hun medewerkers.

Voorwaarden zorgbonusregeling

Dit zijn de voorwaarden voor de bonusregeling:
1. Je moet een uitzonderlijke prestatie geleverd hebben, en wel in de periode 1 oktober 2020 tot en met 15 juni 2021. Of een zorgmedewerker een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd bepaalt de werkgever.

2. Je moet tussen 1 oktober 2020 en 15 juni 2021 gewerkt hebben op basis van een arbeidsovereenkomst. Of, als zelfstandig werkend verpleegkundige, op basis van een overeenkomst van opdracht/aanneming. Stagiairs komen alleen in aanmerking met een arbeidsovereenkomst, zei minister De Jonge eerder.

3. Het brutosalaris is maximaal €74.000. Bij uitzendkrachten en gedetacheerden is het een bruto uurloon van maximaal €39,50. En voor zzp’ers een bruto uurtarief van maximaal €89,90. In de cao’s ziekenhuizen en vvt komt iedereen tot en met schaal 70 in aanmerking. Voor de cao umc geldt dat voor iedereen tot en met schaal 12.

Benieuwd naar de precieze regels rond de tweede zorgbonus? Lees er hier alles over: 2e zorgbonus nu aan te vragen, dit zijn de voorwaarden. 

Jouw mening

De redactie van Nursing is benieuwd of jouw werkgever de tweede zorgbonus wel of niet heeft aangevraagd, en of jij het eens bent met de beslissing. Doe mee en vul de poll in. Wil je je reactie toelichten, laat dan een reactie achter op dit bericht.

Deze poll is inmiddels gesloten

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.