Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Poll: ga jij dit jaar de griepprik halen?

Vanwege Covid-19 wordt verwacht dat dit jaar meer mensen een griepprik gaan halen. Geldt dat ook voor jou?
Beeld: ANP

Volgens een woordvoerder van het ministerie voor VWS heeft het RIVM ‘zo veel mogelijk’ griepvaccins ingekocht. Lees meer in het artikel ‘Meer animo verwacht voor griepprik vanwege corona.’ Gaan ook verpleegkundigen dit jaar massaal de griepprik halen? Stem op de poll.

Eind vorig jaar pleitte professor Jaap van Dissel, directeur van het RIVM en inmiddels een bekende naam in heel Nederland, voor een verplichting van de griepprik voor ziekenhuispersoneel. ‘Dat hoort bij je professionele standaard,’ was zijn argument. Staatssecretaris Blokhuis van VWS liet een commissie onderzoeken of een verplichte griepprik in de zorg wenselijk was. Uiteindelijk werd de griepprik niet verplicht, maar werd wel besloten om meer te investeren in het verspreiden van informatie over vaccineren, en bewustwording te creëren in het beschermen van kwetsbare patiëntengroepen. Overigens steeg de griepvaccinatiegraad in ziekenhuizen afgelopen griepseizoen 2019/2020 van 24% naar 33%.

1 REACTIE

  1. De corona griepprik is zeer omstreden. Er zijn al gevallen bekend dat test personen er erg ziek van werden. De influenza griepprik heeft zich ook nooit bewezen en van enig nut gewest te zijn. De Sars CoV 2 is er niet meer en vervallen tott vele rhino virus achte mutaties. De laatste cijfers van het RIVM laten dit duidelijk zien. De “besmettingen” waar men de mensen bang mee maakt zijn normale verkoudheids (Rhino virussen en griepklachten die er altijd zijn en waren en komen door al dat gereis en gefeest van de laatste tijd.
    Iedereen is te lang thuis geweest en gaan nu weer lekker aan het feesten en reizen, tja dan krijg je dit en dat is al decennia lang heel normaal.
    Zelfs Gommers heeft toegegeven dat de Pcr test niets zegt en dat zei ik al maanden geleden.! We worden gepiepeld en dit is nog maar het begin, een test zoals die vorig oktober is gehouden (event 201) en daar zitten we nu midden in.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.