Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Poll: kun jij je werk loslaten op vakantie?

Om bij te tanken op vakantie moet je wel je werk los kunnen laten. Lukt jou dat? Laat het weten in de Nursing poll.
Foto: Jakob Owens

Denk jij aan de gaten in het zomerrooster terwijl je met een drankje op een strandbedje ligt? Of maak je je zorgen om die ene patiënt terwijl je in de Zwitserse bergen wandelt?

Tijdens je vakantie zo nu en dan aan werk denken is niet zo gek, en hoeft geen groot probleem te zijn – als je die gedachten ook maar weer los kunt laten en kunt genieten van je drankje en het uitzicht.

Nursing is benieuwd hoe dat bij jou zit: kun jij je werk loslaten op vakantie? Vul de poll in:

Licht je antwoord toe in de reacties: wat maakt dat je je werk wel of niet los kunt laten? Word je gebeld, krijg je appjes, zit je te piekeren? Of ben jij juist heel goed in loslaten en heb je tips voor collega’s?

6 REACTIES

  1. Door steeds meer onderbezetting en het afschalen van zorg maak ik mij wel drukker over hoe gaat het straks als ik terug kom van vakantie. Ben ik dan eerst weken bezig om de ontstane schade waar het nog kan op te lossen. Of kan ik het dit jaar daar laten war het hoord bij de werkgever die zelf telaat e.e.a. oppakt. Zelfsturende teams zijn in de vakantieperiodes en net erna echt een ramp.

  2. Lees alle reacties
  3. In de loop van de tijd heb ik het moeten leren. Bewust zijn dat piekeren over zaken waar je toch niets aan kan veranderen je ook niets oplevert.
    Het zit vaak in de aard van het beestje. De ene mens kan het wat beter dan de andere. Maar oefening baart kunst!

  4. Als ik in de zomer 3 weken vakantie heb, ben ik de 1e week aan het “afkicken” van het werk; heb ik alles goed achter gelaten, hoe gaat het met bepaalde clienten….. de 2e week voelt als vakantie en halverwege de laatste week ben ik al weer bezig in mijn hoofd met de clienten, de administratie, de berg e-mails die me te wachten staat etc….
    Nu voor het eerst iom het team 4 weken op rij vakantie en nu gaat het goed! Lijkt ook wel of ik het nu gemakkelijker los kan laten allemaal, alhoewel ik nog steeds de neiging heb om mijn werktelefoon te pakken. Maar die is leeg intussen en ik mag hem van mezelf pas 1 of 2 dagen voordat ik weer begin opladen…

  5. Mijn tijd is te kostbaar om in mijn vrije tijd te gaan nadenken of piekeren over zaken waar ik op dat moment niks aan kan veranderen. Als ik op me werk ben probeer ik er veel uit te halen en in te zetten. Als ik er toch moeite mee heb om het los te laten praat ik erover, doe ik mindfulness en sporten waardoor ik het daarna kan loslaten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.