Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties14

Poll: stimuleert meer salaris jou om in verpleging te blijven werken?

FNV vindt het teleurstellend dat het geld van VWS niet gebruikt wordt voor meer salaris van verpleegkundigen. Wij zijn benieuwd: wat is voor jou de belangrijkste reden om de verpleegkunde niet te verlaten?
Foto: iStock

De poll is inmiddels gesloten.

14 REACTIES

 1. Grappig dat verder op in deze nieuwsbrief staat dat nederlandse verpleegkundigen wereldwijd gezien heel goed worden betaald.
  Ik vind dat we een mooi salaris hebben en willen de gezondheidszorg,die we met z’n allen moeten betalen, verbeteren dan moeten we niet nog meer salaris vragen maar wel meer collega’s. Dan wordt de werkdruk wat lager en kunnen we het langer volhouden met meer plezier in ons werk. Want we hebben het allermooiste vak van de wereld!!

 2. Lees alle reacties
 3. Men weet dat wij niet kunnen staken net als de leerkrachten van scholen voor meer salaris. Zij kunnen het maken om de kinderen een dag thuis te laten maar wij kunnen onze cliënten nooit alleen laten. Dat is spelen met mensenlevens …..dat weet men en daarom hebben zij macht over ons.

 4. Zolang er géén aparte CAO voor verpleegkundigen en verzorgend is schieten we daar niets mee op. Salarisverhoging zal nooit boven de 5% komen, dus wordt het tientjes werk, went zeer snel. 50% erbij en we praten de komende 10 jaar nergens meer over zie ik niet gebeuren, zet wel zoden aan de dijk.
  Het grote probleem, de zorg wordt onbetaalbaar (ruim 1 miljoen medewerkers, 50-100 euro is 50-100.000.000 per maand= 0,6 tot 1,2 miljard per jaar …) en ergens zal dat geld vandaan moeten komen, ik ben bang dat de ORT verder uitgekleed wordt (een late dienst levert de volle 1,25 euro netto extra op, een dienst op zondag 25 euro … waauw, daar komt niemand (!) meer zijn bed voor uit, wij wel …). Uiteindelijk betalen de verpleegkundigen en verzorgende de loonsverhoging zelf (is al veel vaker gebeurd)en lacht de rest ons vierkant uit …

 5. Ik vindt dat wij te weinig verdienen. Als ik kijk naar onze verantwoordelijkheid. Wij signaleren klachten, symptomen als eerste bij clienten. We zijn er voor de client om te ondersteunen op lichamelijk , psychosociaal en spiritueel gebied. Wij zijn het belangrijkste aanspreekpunt voor de client en wij wegen af of de huisarts geinformeerd moet worden. En ook of er spoed bij is.
  Wij zijn de spin in het web voor de client. Regelen allerlei zaken om de client heen van het aangaan van sociale contacten, inzetten van vrijwilligers, huishoudelijke hulp tot het aanvragen van hulpmiddelen etc.
  We ondersteunen de mantelzorers met vragen over de zorg en over de client. Over de ziekte en over het levenseinde etc.
  Teveel om op te noemen en als ik dan zie wat onze verdiensten zijn dan is dat bar weinig. Trek daar onze reiskosten nog eens van af , dan blijft er weinig aan salaris over.

 6. He, he, valt nu eindelijk het kwartje…..Als werken in de zorg goed betaald zou worden dan was het tekort allang opgelost! De marktwerking moet ook in de zorg zijn intrede gaan doen. Als tevens de zorg een ‘mannenwereld’ zou zijn was dit issue ook al aangepakt. Wie gaat er nou keihard werken met hoge verantwoordelijkheden voor een hongerloontje? En dan zegt men: ‘je doet zo belangrijk en mooi werk’. Of dat genoeg is om door te gaan. Hoezo mag werken in de zorg niet fatsoenlijk betaald worden? Waarom anticipeert men altijd op het Florence Nightingale gen ? Het beroep van verpleegkundige of verzorgende is een serieus volwaardig beroep waar fatsoenlijke salarissen bij horen.

 7. Bij mij is het andersom, niet uittreden. Ik wil het vak weer in. Herintreden dus. Ik ben niet werkzaam in de zorg en moet voor mijn herregistratie alles zelf betalen. Maar ik wil het dus doe ik het. Kost nogal wat geld. Voor herintreders zouden ze daar wat voor moeten regelen. Ik ben er enkele jaren uit en heb daarvoor heel wat jaren preklinische ervaring. Nu ben ik werkzaam als regisseur risico en veiligheid en vooral netwerker. Ik wil mijn kennis en ervaring inzetten in de zorg. Die kennis en ervaring is goud waard! Ik doe het niet voor zoveel mogelijk geld verdienen. Dan kan ik ook ergens anders terecht. Maar een reëel salaris bod verwacht ik wel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.