Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

In juni meer duidelijkheid over ic-capaciteit, ook nieuw advies positie verpleegkundigen

Chief Nursing Officer Bianca Buurman komt in juni met aanvullend advies inzake de positionering van verpleegkundigen. Dat schrijft minister De Jonge in een Kamerbrief over de stand van zaken rondom covid-19.
Foto Arno Massee

In dezelfde Kamerbrief schrijft de minister het eerdere advies van Chief Nursing Officer Bianca Buurman te gebruiken voor de plannen voor het opschalen van de ic-capaciteit.

Wat Bianca Buurman, de belangrijkste adviseur over verpleegkundige zorg, de minister precies adviseerde over het behouden en opleiden van verpleegkundigen lees je in dit artikel.

Een eerste plan om structureel op te schalen naar 1700 bedden kan eind juni met de Tweede Kamer gedeeld worden, denkt de minister. Er wordt ook gewerkt aan een plan om flexibel op schalen naar 3000 ic-bedden, dat zou in september klaar moeten zijn. Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) gaat deze plannen maken.

Hoe denken verpleegkundigen zelf over het opschalen van ic-capaciteit, en over de impact van covid-19? De minister schrijft dat de resultaten uit bijvoorbeeld V&VN-peilingen ook gebruikt moeten worden bij het maken van nieuwe plannen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.