Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radboudumc zet polsmonitor vitale functies definitief in

Na een proefperiode van bijna 5 jaar, meer dan 10.000 gemonitorde patiënten en verschillende onderzoeken, gaat het Radboudumc de ViSi Mobile als volwaardig product inzetten om continu vitale functies van patiënten te meten.  
Deze foto is niet genomen in het Radboudumc. Foto: Arno Massee
Deze foto is niet genomen in het Radboudumc. Foto: Arno Massee

In 2017 startte het Radboudumc een proef met het draadloos continu (24/7) monitoren van de belangrijkste lichaamsfuncties bij 60 patiënten. Daarbij werd onderzocht in hoeverre het aantal ongeplande IC-opnames sinds de invoering van deze ViSi Mobile afnam.

Minder IC-opnames

Inmiddels is gebleken uit gepubliceerd onderzoek van Yassin Eddahchouri et al. (2022) dat met de invoering van de ViSi Mobile van augustus 2017 tot en met juli 2019 er 32% minder ongeplande IC-opnames waren ten opzichte van de jaren vóór deze interventie. Daarnaast daalde het aantal oproepen aan het medical emergency team (MET) binnen het Radboudumc.

Corona

Tijdens de coronacrisis kwam de uitrol van de ViSi Mobile in een stroomversnelling terecht. Alle geïsoleerde patiënten op een verpleegafdeling konden met de ViSi Mobile op afstand in de gaten worden gehouden. Een daling van het zuurstofgehalte van de patiënt kon sneller worden opgemerkt, waarbij adequate zuurstoftherapie snel kon worden ingezet. Daarbij gaven de patiënten aan zich veiliger te voelen en zorgde het voor veel positieve ervaringen onder medisch en verplegend personeel.

Officieel live

Op 18 maart zijn 7 afdelingen (117 bedden) officieel live gegaan met de nieuwste versie van de polsmonitor. Dit zijn de afdelingen Heelkunde, Interne Geneeskunde, Maag-Darm-Leverziekten, Urologie/Gynaecologie, AOA (Acute Opname Afdeling), Neurologie en Neurochirurgie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.