Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Studenten verpleegkunde oefenen met e-Health

Tweedejaarsstudenten verpleegkunde van Hogeschool Windesheim oefenen met eHealth-applicaties in een speciaal ‘Zorg op Afstand Skills Lab’.
Studenten verpleegkunde oefenen met e-Health
Foto: ANP - Lex van Lieshout

De studenten volgen tien weken lang een eHealth-module waar ze kennis maken met de nieuwste applicaties in de zorg. ‘Studenten leren communiceren met cliënten via een tablet en kunnen experimenteren met de nieuwste zorgapplicaties. Hiermee worden ze voorbereid op de zorg van de toekomst’, zegt Marike Hettinga, lector ICT-innovaties in de Zorg op Windesheim. ‘eHealth gaat een steeds grotere rol spelen in de zorgsector en hier moeten onze studenten natuurlijk op voorbereid zijn. Met de vergrijzing in ons land komen er steeds meer hulpbehoevende ouderen. Zorg op afstand kan hier een antwoord op geven.’

Skills Lab

In het ‘Zorg op Afstand Skills Lab’ oefenen studenten met eHealth-applicaties. De groep wordt in tweeën gedeeld. Eén groep neemt de rol aan van de zorgverlener en de andere groep die van de cliënt. In het lab hebben we een gesimuleerde woonomgeving voor de ‘cliënten’ en in een andere ruimte is een zogenaamde zorgcentrale aanwezig waar een deel van de studenten zorg verleent via het scherm. (Windesheim)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.