Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Studenten winnen prijs met zorgriem

Studenten van de hbo-opleiding Management in de Zorg aan de Haagse Hogeschool bedachten een zorgriem, Grabb-it. Ze hebben hiermee de hbo-prijs gewonnen tijdens de regiofinale van Jong Ondernemen.

De zorgriem is een handige opbergriem voor verpleegkundigen en verzorgenden die niet meer in uniform werken.

 

Huiselijke sfeer

Een van de winnende studenten, Maaike Beukers, is zelf verpleegkundige en het viel haar op dat de zorg steeds meer verschuift van medisch naar welzijngerichte zorg. ‘Dit heeft tot gevolg dat steeds meer organisaties er voor kiezen om een huiselijke sfeer te behouden, zonder uniform dus.’ Maar zo wordt het wel lastig om al je spullen, zoals handschoenen en tape, nog kwijt te kunnen. Daarom bedachten de studenten van het winnende studentenbedrijf Brilliant Healthcare Productions een riem voor zorgmedewerkers waar je flexibel verschillende vakjes aan kunt bevestigen. De jury is enthousiast over het winnende product: ‘Goed doordacht, complimenten zijn verdiend.’

Pilot
De studenten produceerden en ontworpen de riem en startten ook een succesvolle pilot bij zorginstelling Florence, waar medewerkers de riem testten. Afgezien van wat praktische puntjes, zoals de kleur en de drukknopjes, is de riem enthousiast ontvangen.

Bron: Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.