Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Studentenprijs uitgereikt tijdens Anna Reynvaanlezing

Voor het eerst kunnen ook studenten meedingen naar een prijs die wordt uitgereikt tijdens de Anna Reynvaan Lezing. Dit jaar wordt er een studentenprijs uitgereikt voor het beste artikel van studenten hbo-verpleegkunde over het thema van de Anna Reynvaan Lezing: wetenschap in de praktijk. De lezing is op donderdag 30 mei.
Studentenprijs uitgereikt tijdens Anna Reynvaanlezing

‘De studentenprijs bestaat al een aantal jaren binnen de hbo-v van de Hogeschool van Amsterdam. Nu kunnen alle hbo-v’ers van Nederland meedoen’, zegt Corine Latour van de opleiding verpleegkunde in Amsterdam en initiatiefnemer van de prijs. Latour vindt dat ook studenten kans moeten maken op een prijs. ‘Zij staan helemaal aan het begin van een verpleegkundige carrière en horen daarom gewoon in het rijtje van de Anna Reynvaanprijzen thuis.’

Voorwaarden
Hbo-v studenten die willen meedoen, mogen alleen of in een groepje een artikel schrijven over wetenschap en klinisch redeneren. Latour benadrukt dat het niet om een scriptieprijs gaat: ‘Het moet een artikel zijn over een dilemma bij of twijfel over een echte of verzonnen patiënten casus. Daarin moet de studenten aantonen hoe de wetenschap hem heeft geholpen om een besluit te nemen in de behandeling of de begeleiding of het nalaten hiervan. Het artikel moet helder laten zien welke afwegingen de student heeft gemaakt om tot een besluit te komen.’ In de vormgeving van het artikel zijn de studenten vrij. Latour: ‘Het mag een case studie zijn, een klinische les a la het Nederlands Tijdschrift van Geneeskunde of een discussiestuk naar aanleiding van een onderzoeksartikel. Het hoeft niet gepubliceerd te zijn, daarmee zouden we talentvolle eerste en tweede jaars studenten uitsluiten.’

Wat kun je winnen?
Per hogeschool worden er drie inzendingen gedaan voor de Anna Reynvaan Studentenprijs. De genomineerden geven op de ochtend van de lezing een presentatie voor een vakjury. De winnaar wordt tijdens de Anna Reynvaanlezing bekend gemaakt en wint een bezoek voor twee studenten aan een congres in Zweden of een buitenlands congres over Evidence Based Practice.

Anna Reynvaanlezing
De vijftiende Anna Reynvaanlezing is op donderdag 30 mei. Dit jaar spreekt een Zweedse (oud)verpleegkundige en professor Ingalill Rahm Hallberg over klinisch redeneren en de vraag hoe je nieuwe kennis uit verpleegkundig onderzoek kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. Naast de studentenprijs worden er ook prijzen uitgereikt voor de beste wetenschappelijke publicatie van een verpleegkundige en voor het beste initiatief om de patiëntenzorg te verbeteren.  

Meer informatie vind je hier.

AMC, Nursing
Door: redactie Nursing.nl, Marloes Oelen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.