Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Te veel zzp’ers in de zorg is alleen aan te pakken met goed werkgeverschap’

Het aantal zzp’ers in de zorg stijgt te hard, vinden verschillende veldpartijen. Vakbond CNV voert posteracties om deze ontwikkeling te stoppen, zorginstellingen in Brabant luiden de noodklok. Zzp-brancheorganisatie SoloPartners snapt de onrust. Maar er is een oplossing: maak werken in loondienst aantrekkelijker.
Het ligt ook aan werkgevers dat zzp’ers minder avond-, en nachtdiensten draaien. Foto: Arno Massee
Premium

Zzp’en in de zorg is

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Ik vind dat er bij onze organisatie te veel zzp ers werken. Ik ben heel blij dat ze ons helpen, maar vast personeel is veel fijner in een team. Je kunt de extra taken ( bestellingen doen, EVV er zijn, artsenvisite, monitoren van ziekteverloop) etc. niet aan een zzp er vragen. Ze zijn niet betrokken in het team, doen niet mee aan teamvergaderingen, komen en gaan stipt op tijd, zijn al met al weinig betrokken. Ze kunnen ook soms niet in het systeem en dus niet rapporteren etc.
   Kortom: geef mij alsjeblieft vaste collega’s.

  2. Lees alle reacties
  3. Als zzp-er verdien je dan wel meer. Maar…..daarvan moet je ook geld reserveren voor je pensioen, je vakantie, een dag met verlof, of als je ziek wordt. Natuurlijk kun je daarvoor een ziekteverzekering afsluiten maar deze verzekeringen zijn erg duur. Dus het geld dat een zzp-er op zijn of haar bankrekening ontvangt kun je niet vergelijken met het geld dat iemand die in loondienst werkt, verdient. Bij een werkgever spaar je voor je pensioen, als je ziek wordt, word je doorbetaald, je hebt een aantal betaalde vrije dagen per jaar. Iemand in loondienst hoeft van het salaris dat hij of zij op de bank ontvangt niets meer te reserveren voor de vakantie of pensioen omdat dat reeds van je salaris is afgehaald. Dus eigenlijk worden er appels met peren vergeleken.

  4. Eerst worden zorgmedewerkers het ZZP-schap ingejaagd als ze een salaris willen verdienen dat bij hun opleiding en verantwoordelijkheden past. Dan worden ze afgeschilderd als oncollegiaal en onflexibel. Op mij komt het neer dat verpleegkundigen, die het zat zijn om onderbetaald te worden en afgescheept te worden met een onsociaal dienstrooster, weer moeten worden teruggefloten om zich weer te voegen bij de kudde makke hardwerkende schapen, die alles onder gemor pikken omdat de zorg nu eenmaal door moet blijven gaan. Diegenen die ervoor gezorgd hebben dat zoveel verpleegkundigen ZZP-er zijn geworden, ontlopen weer alle verantwoording en de dappere ZZp-er krijgt de schuld dat de zorg onbetaalbaar wordt.
   Tja, hoe durf je als verpleegkundige maar te denken dat bij jouw opleiding en verantwoordelijkheden een goed salaris past. Foei! Terug in je hok!
   P.s. zelf ben ik in loondienst, omdat ik niet het lef heb om als ZZp-er te gaan werken

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.