Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Top 10: Best gelezen berichten van 2009

Welke berichten werden dit jaar het meest gelezen door bezoekers van Nursing.nl? Bekijk de top 10 meest gelezen berichten van 2009. Een ding is zeker: de Mexicaanse griep hield de gemoederen flink bezig.
Top 10: Best gelezen berichten van 2009

1. Kwart verpleegkundigen wil geen vaccinatie H1N1
27 juli – Eén op de vier verpleegkundigen zei in juli níet gevaccineerd te willen worden tegen de Mexicaanse griep (Nieuwe Influenza A). Dit bleek uit een poll die Nursing toen hield. Het was het begin van een verhitte discussie die nog maanden aan zou houden.

2. ‘Verpleegkundigen moeten 25.000 euro teruggeven’
6 januari – De neurologieverpleegkundigen van het Medisch Centrum Alkmaar moeten de 25.000 euro die een geschonken staatslot opleverde weer teruggeven. Volgens V&VN was het innen van de geldprijs in strijd met de beroepscode, waarin staat dat je geen giften van patiënten mag aannemen.

3. ‘Vaccin tegen Mexicaanse griep is veilig’
2 november – Het vaccin tegen de Mexicaanse griep is veilig. Dat zei minister Ab Klink van Volksgezondheid begin november in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

4. 55-plussers niet verlost van nachtdiensten
10 maart – Als het aan de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen NVZ ligt, blijven verpleegkundigen van 55 jaar en ouder gewoon avond-, nacht- en weekenddiensten draaien. Dat is een van de eerste uitkomsten van de CAO-onderhandelingen die in maart van start gingen.

5. Studenten hbo-v slaan alarm over chaos
23 september – Studenten hbo-v van de Hogeschool Rotterdam waren de slechte organisatie op hun opleiding spuugzat en trokken bij Nursing aan de bel. Nursing publiceerde in oktober een uitgebreid artikel over de chaos op de hogeschool Rotterdam.

6. Besmette verpleegkundige moest gewoon werken
25 augustus – Een verpleegkundige in het Utrechtse St. Antonius ziekenhuis ging ondanks lichte griepsverschijnselen toch gewoon werken. Later bleek ze de Mexicaanse Griep onder de leden te hebben.

7. Meerderheid verpleegkundigen overweegt te stoppen
8 december – Bijna 60% van de verpleegkundigen in ziekenhuizen overweegt regelmatig het vak te verlaten, zo bleek uit een onderzoek van Nursing in samenwerking met EenVandaag.

8. Mogelijk dertiende maand voor verpleegkundigen
22 januari – Een loonsverhoging van 3,5 procent en afspraken om te komen tot een dertiende maand. Met die wensen startte Abvakabo FNV begin januari de cao-onderhandelingen voor de drie grote cao’s in de zorgsector.

9. Loterijgeld Alkmaarse verpleegkundigen verdubbeld door RvB
15 januari – Het gewonnen geld van de neurologieverpleegkundigen van het Medisch Centrum Alkmaar is verdubbeld door de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Dit omdat het gewonnen geld besteed wordt op een manier die de kwaliteit van zorg ten goede komt.

10. ‘Cadeautjes’ voor verpleegkundigen aan banden
29 september – Verpleegkundigen die congressen bijwonen van de farmaceutische industrie, krijgen te maken met de regels rondom het zogeheten ‘gunstbetoon’. Dat betekent dat ze niet zomaar ‘cadeautjes’ mogen aannemen van de farmaceutische industrie.

Wil jij nog iets kwijt over een van de berichten hierboven, of misschien een ander moment van dit jaar? Zeg het hier beneden!

Door: Nienke Berends, redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.