Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitslag poll: deel verpleegkundigen vindt dat werkgever onterecht geen bonus aanvroeg

Lang niet alle zorgorganisaties hebben de tweede bonus voor hun medewerkers aangevraagd, meldde FNV vorige week. ‘Mijn werkgever ook niet en ik ben het daarmee oneens’, meldt 22% van de bijna 1000 stemmers op de Nursing-poll.
coronabonus

Zorginstellingen konden tot eind juli de tweede zorgbonus aanvragen voor hun medewerkers. Vakbond FNV meldt dat niet alle zorginstellingen dat hebben gedaan. Omdat Nursing benieuwd was hoe dat zit voor onze lezers, hielden wij een poll met de vraag ‘Vroeg jouw werkgever de tweede zorgbonus aan?’

27% van degenen die de poll invulden zei dat hun werkgever de bonus niet had aangevraagd. Van die groep waren 4 op de 5 respondenten het daar niet mee eens.

De uitslag van de poll
Mijn werkgever vroeg deze aan, en ik ben het daarmee eens 69%
Mijn werkgever vroeg deze aan, en ik ben het daarmee oneens 3%
Mijn werkgever vroeg deze niet aan, en ik ben het daarmee eens 5%
Mijn werkgever vroeg deze niet aan, en ik ben het daarmee oneens 22%

Zorginstellingen konden de tweede zorgbonus (van waarschijnlijk 200 – 240 euro) tot 27 juli aanvragen voor hun medewerkers.

De tweede zorgbonus

De tweede zorgbonus deed eerder dit jaar al stof opwaaien. Demissionair minister Tamara van Ark vond het een dilemma wie de tweede zorgbonus moest krijgen: alleen zorgmedewerkers in sectoren die veel met covid-patiënten werken, of zorgverleners in alle sectoren. In dat eerste scenario zou het gaan om een bonus van 500 euro netto, in het tweede om tussen de 200 en 240 euro. Uit een poll van Nursing onder 1022 lezers bleek dat grofweg 6 op de 10 stemmers de eerste optie zouden kiezen. Uiteindelijk werd op 12 mei bekend dat het demissionaire kabinet toch voor de tweede optie ging.

De poll

De poll werd op 31 juli gepubliceerd op Nursing.nl en gepromoot op de sociale mediakanalen van Nursing. De poll geeft dus een beeld van de volgers van Nursing die op deze kanalen actief zijn en hun mening willen geven. Dit is niet noodzakelijk representatief voor de hele beroepsgroep. De poll werd op 10 augustus gesloten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.