Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbonden willen landelijke ‘ziekenhuisstaking’, alleen spoedzorg gaat door

Op 20 november sluiten ziekenhuizen in het hele land de deuren voor niet-spoedeisende zaken, als er dan nog geen eerlijkere cao Ziekenhuizen is. Dat zeggen vakbonden FNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU’91 en CNV Zorg & Welzijn.
Komt er op 20 november een landelijke actiedag met zondagsdiensten in een groot aantal ziekenhuizen? Zo begon het actietraject na het vastlopen van de cao-onderhandelingen, met een actiebijeenkomst op 24 juni bij de Noordwest Ziekenhuisgroep. Foto: Martin de Bouter | Hollandse Hoogte

Sinds juli hebben 25 ziekenhuizen in Nederland op verschillende momenten zondagsdiensten gedraaid. Diverse afdelingen zijn op actiedagen alleen open voor spoedeisende zaken. De bonden hopen dat minimaal de helft van de Nederlandse ziekenhuizen op 20 november de deuren sluit voor niet-spoedeisende zaken.

Vandaag worden zondagsdiensten gedraaid in het St. Antonius Ziekenhuis (Utrecht, Woerden, Nieuwegein) en in het Haaglanden Medisch Centrum. Er vallen in totaal 200.000 verpleegkundigen en andere medewerkers onder de cao ziekenhuizen. Deze werken verspreid over 83 ziekenhuizen en 30 revalidatiecentra in Nederland.

Werkgevers willen dat vakbonden het laatste bod voor een nieuwe cao Ziekenhuizen voorleggen aan hun leden.

Verpleegkundige Sanne draaide een zondagsdienst voor een betere cao en beschreef voor Nursing hoe de dag verliep.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.