Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige Teun Toebes (19) genomineerd voor Young Impact Award 

Teun Toebes is derdejaarsstudent hbo-v en werkt als verzorgende in een verpleeghuis. Voor zijn YouTube-kanaal sTeun en toeverlaat maakt hij video’s waarmee hij op een positieve manier aandacht vraagt voor de zorg en mensen met dementie in het bijzonder. Daarvoor is hij genomineerd voor een Young Impact Award, tot 27 mei kunnen we op hem stemmen.
talent
Teun Toebes: 'Ik wil een positieve bijdrage leveren aan de zorg voor mensen met dementie'. (Foto: Ria van der Ploeg)
Je bent genomineerd voor de Young Impact Award, vertel eens, wat is dat voor prijs en waarom wil je die winnen?

‘De Young Impact Award wordt uitgereikt aan een jongere die zich belangeloos inzet voor de maatschappij en daarmee een grote positieve impact heeft. Ik ben als enige verpleegkundige genomineerd in de categorie ‘Health’. Ik zie deze nominatie vooral als een kans om als verpleegkundige van me te laten horen en om een grote groep jongeren te bereiken. Bij de prijsuitreiking zijn zo’n 10.000 jongeren aanwezig én ook nog eens een heleboel kunnen kijken via een stream, 70.000 is mij verteld. Als ik win bereik ik dus in een klap heel veel mensen die ik enthousiast kan maken voor ons vak. We kunnen immers wel wat nieuwe collega’s gebruiken in de toekomst!’ Je kunt hier op Teun stemmen.

Teun werd ook al eens door Nursing geïnterviewd voor de rubriek Talent. ‘Mijn vlog over een silent disco voor mensen met dementie is meer dan 180 duizend keer bekeken.’
Je gaat ook iets voor Nursing doen, vertel daar eens iets meer over?

‘Klopt, ik ga ook video’s maken voor Nursing. Ik ga oudere, ervaren (oud-)verpleegkundigen interviewen over het vak, zoals verpleegkundige Nelleke die op haar 80ste nog steeds aan het werk is. Op die manier hoop ik te bereiken dat de ervaringen van oud-verpleegkundigen meer gehoord worden, en de jongere collega’s daar iets van kunnen leren. Wat mij betreft gaan verpleegkundigen veel beter naar elkaar luisteren dan nu gebeurt, en veel meer praten over het vak. Op een mooie, maar ook kritische en realistische manier. Mijn eerste video voor Nursing verschijnt nog voor de zomer op Nursing.nl.’

Nog even over die prijs… hoe zorgen we ervoor dat je die wint?

Je kunt nog tot 27 mei op mij stemmen. Op 29 mei horen we dan of ik heb gewonnen. De prijsuitreiking is op 12 juni in Ahoy Rotterdam. Stem hier op Teun!

Bekijk hier een video van Teuns eigen kanaal sTeun en Toeverlaat. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.