Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen ontevreden over zeggenschap

Verpleegkundigen geven zeggenschap op organisatieniveau een 4,9. Ze willen vaker (mee)beslissen over manieren om het personeelstekort terug te dringen en over de positionering van de beroepsgroep. Wat ze aan vaardigheden vooral missen zijn de juiste gesprekstechnieken.
Bestuurders die deelnamen aan de enquête vragen om zichtbare rolmodellen en zeggen dat een cultuurverandering nodig is. Foto Arno Massee.

Dat blijkt uit een peiling van het Landelijk Actieplan Zeggenschap en Veerkracht. In totaal reageerden 2.653 zorgprofessionals op de peiling Zeggenschap in de zorg; 69% is verpleegkundige. Ook verpleegkundig specialisten, verzorgenden en begeleiders reageerden. Naast de 2.653 zorgprofessionals beantwoordden 197 bestuurders, managers en hr-professionals vragen over de kwaliteit van zeggenschap.

Zeggenschap op teamniveau: 6,2

De kwaliteit van zeggenschap op individueel niveau (6,0) en op teamniveau (6,2) krijgt van verpleegkundigen een voldoende. Dat geldt overigens voor alle respondenten. Op organisatieniveau is de kwaliteit van zeggenschap volgens alle zorgprofessionals onvoldoende: een 5,0 (verpleegkundigen geven dus een 4,9).

Meer zeggenschap

De top-5 onderwerpen waar verpleegkundigen meer zeggenschap over willen:

  1. Personeelstekort (58% wil hier meer over te zeggen hebben)
  2. Positionering van de beroepsgroep (44%)
  3. Ontwikkelingen in de zorg (25%)
  4. Rooster, verbeteren van zorg en administratie en registratie (28%)
  5. Vakinhoudelijke bij- en nascholing (22%).

Dit is nodig voor meer zeggenschap

Meer ruimte voor andere taken naast de directe patiëntenzorg, meer ondersteuning van leidinggevenden en meer budget en tijd voor scholing: dat is volgens de zorgprofessionals nodig voor meer zeggenschap. Bestuurders vragen om zichtbare rolmodellen en zeggen dat een cultuurverandering nodig is.

Volgend jaar wordt de zeggenschap van verpleegkundigen bij wet vastgelegd. Wat betekent dit voor verpleegkundigen? Hoogleraar Hester Vermeulen legt het uit.

Zo versterk je zeggenschap bij verpleegkundigen

Verpleegkundigen noemen ook specifieke vaardigheden waarmee zij hun zeggenschap willen versterken:

  1. Gesprekstechnieken op tactisch en strategisch niveau (51%)
  2. Probleemanalyse maken (34%)
  3. Visievorming (28%)
  4. Professioneel reflecteren (31%)
  5. Netwerken (27%)

Focusgroepen over zeggenschap

De resultaten van de peiling geven aanleiding tot verdere verdieping, schrijven de initiatiefnemers. ‘Van november 2022 tot januari 2023 houdt het Landelijk Actieplan Zeggenschap en Veerkracht hiervoor focusgroepen met zorgprofessionals, managers en bestuurders. Met de uitkomsten van deze peiling, de resultaten uit de focusgroepen én de bevindingen uit de gesubsidieerde projecten van zorgorganisaties, werkt het actieplan in 2023 aan een visie op zeggenschap en een roadmap (hoe daar te komen).’

Subsidie zeggenschap

Verpleegkundigen en andere zorgverleners konden vanaf september dit jaar via het Landelijk Actieplan Zeggenschap en Veerkracht subsidie aanvragen om zeggenschap of veerkracht in hun organisatie een boost te geven. Of de subsidie wordt toegekend horen zij een dezer dagen.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.