Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Verpleegkundigen stemmen ‘anders dan normaal’

Driekwart van de bijna 700 reageerders op de Nursing-poll stemt vandaag op een andere partij dan met de vorige verkiezingen.
Verpleegkundigen stemmen 'anders dan normaal'

Twintig procent van de verpleegkundigen blijft de ‘eigen’ partij trouw. Een nieuwe poll moet uitwijzen op wélke partij de meeste verpleegkundigen hebben gestemd.

Meest gestelde vragen verpleegkundigen
Veel lezers van Nursing gaven in de afgelopen weken gehoor aan onze oproep om de meest prangende vragen aan politieke partijen te mailen. De meest gestelde vragen legden we voor aan de woordvoerders van de acht grootste partijen. De meest gestelde vragen plus antwoorden kun je hier nog eens doorlezen.

GroenLinks een 7,5
Ook V&VN verdiepte zich in de verkiezingen. De beroepsvereniging publiceerde maandag 31 mei de Zorgmeetlat, die aangeeft of de politieke partijen voldoende maatregelen treffen om de grote vraagstukken in de gezondheidszorg op te lossen. Vooral CDA, GroenLinks en D66 halen een hoge score, alledrie een 7,5. PvdA en VVD scoren respectievelijk een 7 en een 6,5, de ChristenUnie een 6. Minder hoog scoren de SGP en de SP met beiden een 5,5. In de lagere regionen scoort de PVV een 4,5, TON een 4 en de PvdD een 1,5.

Door: redactie Nursing

En wát heb je gestemd? Laat het weten in een reactie!

9 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. strategisch op de pvda, dan was er meer kans op ene links kabinet met o.a. de sp.helaas eeft het nog niet mogen baten.
    Nu maar hopen dat de vvd o.a. die 450 eigen risico en loonmatiging voor de verpleegkundige er niet doorkrijgt in de formatie.
    Mijn vader; chronisch ziek kan echt geen 450 betalen aan eigen risico. Asociaal voorstel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.