Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundigen verdienen meer (maar niet alle)

Verpleegkundige hoort bij de beroepen die er het meest in salaris op vooruitgaan, blijkt uit arbeidsmarktonderzoek van Adzuna. Dat lijkt vooral te komen, doordat er meer hoger opgeleiden worden gevraagd.
salaris
Het salaris van Nederlandse verpleegkundigen is wereldwijd zo gek nog niet.

Nieuwe psychologen en verpleegkundigen gingen er in 2017 in salaris het meest op vooruit, zo blijkt uit een arbeidsmarktanalyse van de internationale vacaturezoekmachine Adzuna.

Hbo-vacatures

Goed nieuws voor verpleegkundigen, zo lijkt het. Maar juich niet vroeg, zegt Thomas de Schuyter van Adzuna Nederland. Alleen de beroepsgroep als geheel is meer gaan verdienen, maar bij het verpleegkundigensalaris is geen onderscheid gemaakt tussen mbo- en hbo-vacatures. Dat het verpleegkundigensalaris is gestegen, kan net zo goed komen doordat er meer hoger opgeleide verpleegkundigen worden gevraagd. ‘Het lijkt erop dat werkgevers meer investeren in hoger opgeleid personeel’, zegt Thomas de Schuyter.

advertentie waarin deze term
voorkomt:
gem. bruto jaarsalaris 
in 2017
aantal vacatures
verpleegkundige €38045 2711
verzorgende €28118 2697
verpleegkundige MBO €32566 643
verpleegkundige HBO €36523 701
verpleegkundige niveau 4 €32432 705
verpleegkundige niveau 5 €35090 391
verzorgende IG €28279 2330
verpleegkundige specialist €54554 132

bron: Adzuna

Stijgers en dalers

Het gemiddelde salaris bij een vacature voor een verpleegkundige die nieuw in dienst kwam, steeg met 111 euro per maand. Het gemiddelde bruto jaarsalaris kwam uit op 37.065 euro. Van verzorgenden steeg het maandsalaris met 49 euro. Andere sterke stijgers waren planner (+95 euro), bouwkundige (+80), controller (+57) en technicus (+52).

Beroepen die er vorig jaar per maand het meeste salaris moesten inleveren, waren verkopers (-59 euro), accountmanagers (-49), marketeers (-45), developers (-32) en loodgieters (-31). De vraag naar verkopers nam met name sterk af in steden als Amsterdam, Utrecht en Zwolle.

1 REACTIE

  1. Gemiddeld salaris zegt weinig, bij veel jonge medewerkers valt het gemiddelde salaris onevenredig lager uit (specialistisch verpleegkundigen zijn vaak al wat ouder, verpleegkundig specialisten hebben jaren ervaring).
    Salaris moet in verhouding staan met het werk wat je doet, voor de verantwoordelijkheid en de onregelmatigheid worden wij zwaar onderbetaald, zwaar werk levert niets op …

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.