Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verrassingsacties op Dag van de Verpleging

Verpleegkundigen vieren wereldwijd de Dag van de Verpleging. Op deze dag staan allerlei verrassingsacties gepland. Zo krijgen honderden verpleegkundigen en verzorgenden vandaag applaus op hun werk.
dag van de Verpleging
Verpleegkundigen vieren wereldwijd de Dag van de Verpleging.

Beroepsvereniging V&VN heeft speciaal voor de Dag van de Verpleging de campagne ‘Nederland applaudisseert’ op touw gezet, waarin alle Nederlanders hun waardering uiten voor verpleegkundigen en verzorgenden. Zo doen brandweer, politie en de NS mee aan de V&VN-campagne. Zij laten hun waardering blijken via een filmpje.  Ook columnist Pieter Derks en longarts Sander Hosson uiten vandaag op bijzondere wijze hun waardering tijdens een videoboodschap.

Applauskaart

Daarnaast kan iedereen een virtuele applauskaart versturen met een persoonlijke boodschap. Honderden verpleegkundigen en verzorgenden krijgen vandaag tijdens hun werk in Delft, Dordrecht en Amsterdam ‘live’ applaus van de medewerkers van V&VN. De online campagne is de hele dag te volgen via een live-blog.

Dag moet blijven

De Dag van de Verpleging, de geboortedag van Florence Nightingale, is traditiegetrouw een dag waarop verpleegkundigen en verzorgenden speciaal in de belangstelling staan. De beroepsgroep houdt vast aan deze traditie, zo blijkt uit een poll die Nursing in april plaatste. Van de 887 stemmers op de poll vindt 88 procent dat we deze dag zeker moeten blijven vieren. Zo’n 45 procent noemt de geschiedenis achter de dag de belangrijkste reden.

In het zonnetje

‘Het is gewoon leuk om op die dag eens in het zonnetje gezet te worden’ is voor nog eens 43 procent reden om de dag te laten voortbestaan. Uit de reacties op Facebook en op Nursing.nl blijkt dat lang niet elke werkgever iets organiseert op de Dag van de Verpleging, maar dat degenen die dat wel doen op waardering kunnen rekenen van het verplegend personeel.

Poster

Nursing heeft als extra bijlage bij het meinummer een poster verspreid over de Anatomie van de Verpleegkundige. Deze is ook online te downloaden hier>>. Moet je hem alleen nog even zelf uitprinten en feestelijk ophangen.

Glossy

Alle verpleegkundigen en verzorgenden krijgen vandaag van vakbond NU’91 een gratis glossy. Aan het magazine werkten vele enthousiaste (leerling-) verpleegkundigen mee, net als Sacha de Boer, Rick de Leeuw, Bram Bakker en minister Hugo de Jonge. De naam van de glossy is Floor, met een knipoog naar de naamgeefster van de dag. Er worden 25 duizend print exemplaren verspreid en daarnaast is het magazine te download via www.floormagazine.nl.

Feiten op een rij

Vilans zet vandaag de feiten op een rij rond de verjaardag van Florence Nightingale. Zo werd de dag na de Tweede Wereldoorlog ingesteld toen er wereldwijd een tekort aan verpleegkundigen heerste. Het instellen van de Dag van de Verpleging had onder meer tot doel te zorgen voor een beter aanzien van verpleging. Op die manier hoopte men zoveel mogelijk nieuwe mensen aan te trekken en werkenden te behouden. Iets wat tot op de dag van vandaag actueel is, zo blijkt ook uit het persbericht van V&VN. De beroepsvereniging doet een oproep voor meer regionale samenwerking tussen opleidingen en zorginstellingen voor meer stageplaatsen, zodat zoveel mogelijk mensen met een opleiding kunnen starten.

 

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.