Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

‘Vervelend voor patiënt als verpleegkundige naar rook stinkt’

Personeel van ziekenhuis MST in Enschede mag vanaf nu niet meer roken in bedrijfskleding.
roken.jpg

Ook mag er alleen nog maar een sigaret worden opgestoken tijdens de lange pauzes en nog maar op één plek: bij de personeelsingang. Dat meldt Skipr.nl 
Wie deze regels overtreedt, kan per keer een boete van 100 euro krijgen. Het MST verbood het personeel al in 2008 om in bedrijfskleding te roken, maar dat verbod hield niet lang stand.

Verkeerd signaal naar de patiënt

Over die strenge maatregelen werden zelfs Kamervragen gesteld en ook de Ondernemingsraad bemoeide zich ermee. Uiteindelijk werden de regels afgezwakt. Maar het ziekenhuis wil het roken nu echt ontmoedigen. ‘De rook trekt in je kleding en het is voor patiënten heel vervelend als personeel naar rook stinkt’, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis in de regionale krant Tubantia. ‘Dus mag je niet meer in bedrijfskleding roken. Bovendien geeft het een verkeerd signaal af, als iemand die herkenbaar is als zorgpersoneel een sigaret opsteekt.’

 

8 REACTIES

  1. Roken in je pauze ,prima!
    Maar het stoort mij wanneer ik collega,s te pas en te onpas zie roken, terwijl jij gewoon bezig bent. Al die 10 minuutjes per x zijn 3 weken vakantie extra.
    Je hebt collega,s die naar een rokerij ruiken, dat is smerig, maar een paar sigaretjes per dag, dat ruik je niet.

  2. Lees alle reacties
  3. Wat iemand in zijn of haar pauze doet is voor die persoon zelf…. en nee ik rook niet en ja ik vind het niet prettig ruiken maar een knoflook adem, zweetlucht vind ik ook niet prettig…. dus dan ook de regel niet eten en zweten in bedrijfskleding????

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.