Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

V&VN geeft kabinetsplannen een 5,5

Beroepsvereniging V&VN geeft de Rijksbegroting van VWS het rapportcijfer 5,5. In de zogenaamde Zorgmeetlat beoordeelt V&VN aan de hand van 6 criteria van de Zorgmeetlat wat het kabinet belooft aan verpleegkundigen.
V&VN geeft kabinetsplannen een 5

Het kabinet scoort op investeringen in het behouden en optimaal inzetten van verpleegkundigen en verzorgenden. Voor instroom en kwaliteit van zorg is minder geld beschikbaar.  ‘Wij betwijfelen sterk of verpleegkundigen en verzorgenden voldoende ondersteund en betrokken worden om daadwerkelijk anders te werken. Dit is echt noodzakelijk om de grote hervormingen in de zorg te realiseren’, zegt V&VN-voorzitter Henk Bakker.

Brengt de rijksbegroting voor 2014 goed of slecht nieuws voor verpleegkundigen? En hoe zit het met baangarantie? Francis Bolle, lobbyist van V&VN, legt het uit.

Zorgmeetlat

Jaarlijks beoordeelt V&VN het kabinetsprogramma met behulp van de Zorgmeetlat. Die bevat zes criteria: preventie en begeleiding, instroom, motivatie en behoud, kwaliteit en veiligheid, flexibiliteit en taakherschikking en geld. Op basis hiervan wordt een rapportcijfer berekend. In 2011 behaalden de kabinetsplannen nog een 6+. Vorig jaar werden de verkiezingsprogramma’s van alle partijen langs de Zorgmeetlat gelegd. D’66 haalde toen het hoogste cijfer.

Prinsjesdag 2014

De belangrijkste punten voor verpleegkundigen. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.