Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen stellen open dag uit door griep

De landelijke open dag van de ziekenhuizen op zaterdag 19 september gaat niet door vanwege de toenemende kans op een grieppandemie van Mexicaanse griep in het najaar. Dat maakte de Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) bekend.
Ziekenhuizen stellen open dag uit door griep

Tijdens de open dag zouden 65 ziekenhuizen hun deuren openen voor het publiek. Dit is nu tot nader bericht verschoven. Volgens de NVZ is niet zeker wanneer de pandemie van Mexicaanse griep in Nederland zal toeslaan, maar deskundigen denken dat dit na de zomer zal zijn. ‘In verband met besmettingsgevaar is het onverstandig om dan veel mensen in een ziekenhuis bij elkaar te brengen. Daarnaast kan een pandemie ook medewerkers van het ziekenhuis treffen’, aldus de NVZ op haar website.

Verpleegkundigen
In dat geval moeten de ziekenhuismedewerkers die niet ziek zijn, zoals verpleegkundigen, zich volledig kunnen richten op de patiënt. Het aantal gevallen van Mexicaanse griep in Nederland bedroeg twee dagen geleden 211. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt binnenkort nieuwe cijfers bekend. Tot nu toe is van de Europese landen Groot-Brittannië het zwaarst getroffen. Daar zijn zo’n 100.000 gevallen geregistreerd.

De NVZ zal na het kiezen van een nieuwe datum voor de open dag deze bekendmaken op www.hetziekenhuiszorgt.nl.

Door: redactie Nursing

Klik hier voor het dossier H1N1 (Mexicaanse griep)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.