Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Zo gewild zijn verpleegkundigen nu

Van een lease-auto tot extra geld: zorginstellingen doen veel om verpleegkundigen binnen te halen of te houden. Het is een direct gevolg van de stijgende personeelstekorten. Een willekeurige greep uit creatieve acties in den lande.
1cadeau.jpg
Cadeautjes voor nieuwe verpleegkundigen.

De aanblijfbonus

IC-verpleegkundigen in het AMC krijgen aan het einde van het jaar een bonus van 1250,- euro als ze blijven werken waar ze werken. Een woordvoerder van het ziekenhuis geeft aan dat dit inderdaad met een te lage instroom van nieuwe verpleegkundigen te maken heeft. Het ziekenhuis biedt ook meer mogelijkheden voor vervolgopleidingen, om zo verpleegkundigen bij zich te houden.

De villa aan zee

Verpleegkundigen en verzorgenden kunnen via het Groningse bemiddelingsbureau Medical Groep deze zomer gratis vertoeven in een villa aan de Noord-Hollandse kust. Voor hen zijn er banen in de thuiszorg en verpleeghuizen in de regio beschikbaar. Met elke dienst die ze draaien kunnen ze bovendien bonuspunten verdienen, waarmee cadeautjes te koop zijn. Ook een lease-auto is een optie.

Noodklok‘Het is niet meer te doen’, zegt V&VN over het tekort aan personeel in de wijk deze zomer. Ze luidt dan ook de noodklok.  

De bring a friend-actie

Medewerkers die al in dienst zijn belonen als ze een nieuwe collega binnenhalen: dat kan natuurlijk ook. Zo krijgen verpleegkundigen en verzorgenden  bij VVT-organisatie Amie 250,- euro netto als zij met succes een nieuwe collega aandragen. Amie heeft werk in de omgeving van Bloemendaal. VVT-organisatie SDH in regio Haarlem heeft exact dezelfde bring a friend-actie op touw gezet, ook voor zowel verpleegkundigen als verzorgenden.

De vakantie

Verpleegkundigen die via Springstaff aan de bak gaan, krijgen na een dienstverband van minimaal zeven maanden een vakantie cadeau. De bestemming is Griekenland. In plaats daarvan kunnen nieuwe medewerkers ook kiezen voor een gratis Masterclass Advanced Health Informatics of een ‘device’ naar keuze, zoals een tablet. De actie geldt voor verschillende functies, van SEH-verpleegkundige tot PG-verpleegkundige, op diverse plekken in het land.

De welkomstbonus

Wie als verpleegkundige op detacheringsbasis wil werken, kan bij TMI een welkomstbonus krijgen van 1500,- euro. Ook ouderenzorginstelling Rijnhoven in Utrecht biedt een welkomstbonus: 1000,- euro netto voor nieuwe coördinerend verpleegkundigen.

Let op: mocht je interesse hebben in één van de acties, check dan altijd bij de organisatie zelf welke specifieke voorwaarden er gelden. 

Blij Juich jij de lokkertjes toe? Of vind je het vooral geen structurele oplossing? Laat van je horen in de poll! 

8 REACTIES

 1. Wat de “lokkertjes” betreft:
  Elk voordeel heeft zijn nadeel.

  De portomonee van het Rijk moet verder open en daarbij moet een heldere controle op de geldstroom komen.
  De miljarden zullen anders snel in de zakken van directeuren en projectontwikkelaars belanden.
  Meer handen aan een bed en bij een zorgvragende.
  Meer praktisch aanvullende zorg.
  Ook bij de mantelzorg .

  Minder bureaucratie en decentralisatie.
  Minder aanbesteding maar meer helder toezicht.
  Is dit ook een advies voor de Krijgsmacht???Ja, dat geldt voor elke bedrijfstak…

 2. Lees alle reacties
 3. Ik wil hier toch graag op reageren en vooral op dat villa aan zee gedeelte. Laat je niet lokken zoals ik , want je komt van een koude kermis thuis. Pas toen ik aankwam , kreeg ik van de receptie te horen dat ik mijn kamer met iemand anders moest delen. Iemand die voor mij een wildvreemde is . Dit had Medical groep mij niet gemeld van tevoren en ik vind dat ik een beetje onder valse voorwendselen naar provincie Noord-Holland ben gelokt.
  Hier stink ik volgend jaar niet meer in …..als iets te mooi is om waar te zijn…. dan is het ook zo…

 4. Deze tekorten zijn ook een gevolg van de vergrijzing in de zorg en onaantrekkelijk qua beloning en werktijden de jongere kiest zeker niet voor ouderen zorg de lokkertjes zijn mooi maar denk dat men met wat anders over de brug moet komen. Ik ben 56 en 9 van de 10 collega's zit ook tussen de 50 en 60 jaar dus over 10 jaar??

 5. Nu gelokt worden en bonussen krijgen. Over twee jaar ontslag. Het is de golfbeweging in de beroepsgroep, die we ook zelf in stand houden door ons zo, als koopwaar (of als vee) te laten behandelen. Structurele verbetering van salaris, medezeggenschap en arbeidsomstandigheden kunnen die golfbeweging mijns inziens verminderen c.q. doen ophouden.

 6. Dit zijn geen structurele loonsverhogingen voor iedereen,maar lokkertjes van uitzendbureau's.
  Er is een structureel tekort aan verpleegkundigen en verzorgenden, waar schaarste is gaat de prijs omhoog. Dat geldt helaas niet voor onze beroepsgroep en dat heeft o.m te maken met de geringe actiebereidheid,dociele houding en gebrek aan zakelijkheid.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.