Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgrobots: over vijftig jaar weten we niet beter

Steeds vaker lees je over zorgrobots die taken van zorgverleners of mantelzorgers kunnen overnemen. Logisch misschien, nu de hele discussie over langer thuiswonen heel actueel is.

Langer thuis willen blijven wonen is volgens Henk Zeegers van thuiszorgrobot Rose één van de belangrijkste redenen dat thuiszorgrobots winnen aan populariteit. ‘Sommige thuiswonende ouderen hebben wel vijf verschillende mensen per dag over de vloer,’ vertelt hij in Nursing oktober. ‘De thuishulp, de verpleegkundige, sociaal werker, noem maar op. Het is prettig om iemand te hebben die je kan helpen, terwijl je je privacy en autonomie behoudt. Dat kan een zorgrobot bieden!’

Bewegende robots

Rose is één van de vier zorgrobots die in Nursing oktober staan. Neem een abonnement op Nursing voor het volledige artikel over de zorgrobots. Zie je liever bewegend beeld van de robots? Bekijk dan de filmpjes in dit artikel.


Max

Mobiserv, roepnaam Max, is een echt autonome robot die – samen met sensoren in huis – van alles waarneemt en hierop reageert.  Bekijk het filmpje.

Amigo

Onlangs is thuiszorgrobot Amigo derde geworden op de RoboCup 2013 in Eindhoven. Bekijk het filmpje.

Alice

Alice is gebouwd als gezelschapsrobot, heeft gezichtsexpressie en kan echt reageren als een mens. Bekijk het filmpje.

Rose

Rose is een teleoperated robot, wat betekent dat er altijd iemand nodig is die haar moet besturen vanaf de zorgcentrale. Het is een uitbreiding van Zorg op Afstand, zoals we die al kennen. Bekijk het filmpje.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.