Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Kwart verzorgenden: ‘Zomer was een chaos!'

Meer dan een kwart van de verzorgenden (27%) had te maken met zo'n grote onderbezetting, dat het een chaos in hun zorginstelling was.

Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden op haar website http://www.tvvonline.nl/ hield. De vraag was: ‘Hoe was bij jou de onderbezetting?' ‘We waren flink onderbezet, het was chaos!' antwoordde 27% van de stemmers.

 

'Nergens last van'

Het grootste deel van de stemmers had te maken met onderbezetting ‘maar we hebben het gered' (58%). Ten slotte had 15% nergens last van. In totaal stemden 285 personen. Eerder werd bekend dat er op het speciaal geopende meldpunt van NU'91 meer dan duizend meldingen van onderbezetting in de zorg binnen kwamen.

 

Stem mee op onze nieuwe poll: ga jij de griepprik halen?

 

Bron: Tijdschrift voor Verzorgenden

TvVOnline redactie

Eén reactie

  • no-profile-image

    werkpaard

    In de zomer was er onderbezetting maar nog wel aan te vullen door vakantiekrachten die bij ons het hele jaar in de flexpool zitten . Zei zijn dus welbekend.

    Maar oktober is voor ons helemaal krap. Op één dag missen we eenmiddagdienst en 3 avonddiensten. moet nog aangevuld worden uit de flexpoule, maar die is bijna leeg. Er komen weinig nieuwe jongelui bij en de oudere jongere krijgen een baan omdat ze uitgestudeerd zijn. Ook de rest van hte jaar blijft krap vooral door de weeks. En het maar raar vinden dat zalfjes niet helpen( dus niet gesmeerd vaak) en dat de zorg achteruit gaat. Heb dit al regelmatig aangekaard bij de leidinggevende.

Of registreer je om te kunnen reageren.