Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verzorgenden krijgen beloning voor voordragen collega's

Verzorgenden van Cordaan die nieuwe gekwalificeerde collega's aandragen, krijgen hiervoor een netto beloning van € 250.
overeg

Om de kwaliteit van het werk in de verpleeghuizen en verzorgingshuizen van Cordaan (Noord Holland) te verbeteren, is er door de vakbonden en de werkgever de overeenkomst 'Intramurale Verpleging & Verzorging Cordaan' opgesteld.

 

Bezetting

In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de bezetting, continuïteit van de zorg, begeleiding van leerlingen en stagiaires, scholing, betrokkenheid van teams bij de werkzaamheden en respect en waardering.

Beloning
Zo wordt er anderhalf miljoen euro beschikbaar gesteld om voor het verpleeghuis zo'n veertig extra gediplomeerde zorgmedewerkers aan te stellen. Dat gebeurt ook middels een beloningssysteem: eigen medewerkers die een nieuwe, gekwalificeerde collega aandragen, krijgen 250 euro netto als dit tot een arbeidscontract leidt.

 

Behoud werknemers
Het is de bedoeling dat uiteindelijk de werkdruk van de huidige verzorgenden van Cordaan afneemt, zodat de kwaliteit van het werk toeneemt. Dat is volgens de bonden en Cordaan van cruciaal belang voor het behoud van hun zorgmedewerkers en het aantrekken van nieuwe werknemers.  

- Lees hier de concept overeenkomst 'Intramurale Verpleging & Verzorging Cordaan


Bron: CNV Publieke Zaak

TvVOnline redactie

Eén reactie

  • no-profile-image

    Anoniem

    Er zijn meerdere organisaties die deze manier van werven hebben aangeboord. Daarbij gaat het om een pluim van € 100,- of om uiteindelijk bruto € 500,- als de collega na 6 maanden nog bij de organisatie werkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.