Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BIG-register: herregistratieplicht voor verpleegkundigen hervat

Dit betekent dat de BIG-geregistreerde zorgverleners voor wie het uitstel van toepassing was, zich uiterlijk vóór 1 januari 2023 moeten herregistreren. Dat meldt het BIG-register.
Vanwege de coronacrisis was de herregistratieplicht tijdelijk uitgesteld. Foto: ANP
Vanwege de coronacrisis was de herregistratieplicht tijdelijk uitgesteld. Foto: ANP

In verband met de coronacrisis was de herregistratieverplichting tijdelijk uitgesteld. Hierdoor was het voor zorgverleners tot nu toe niet nodig om een aanvraag voor herregistratie in het BIG-register in te dienen. De minister heeft inmiddels besloten dat het van belang is om de herregistratieplicht te hervatten. Dat meldt het BIG-register.

Nieuwe uiterste herregistratiedatum (UHD)

Door het uitstel wordt de uiterste herregistratiedatum (UHD) van alle zorgverleners die met het uitstel te maken hebben gekregen, verschoven naar 31 december 2022. Dit betekent dat je tot en met 31 december 2022 de tijd hebt voor het aanvragen van je herregistratie. Tot die tijd wordt je registratie niet doorgehaald.

Op dit moment staat er nog een fictieve UHD die ver in de toekomst ligt in je dossier op ‘Mijn BIG-register’. Deze UHD wordt in april omgezet naar je nieuwe UHD van 31 december 2022.

Persoonlijk bericht eind april

Val je in de groep zorgverleners voor wie het uitstel van toepassing was? Dan ontvang je eind april een persoonlijk e-mailbericht met informatie over wat het opstarten van de herregistratieplicht voor jou betekent. In dat bericht lees je ook vanaf wanneer aanvragen weer mogelijk is en vind je meer informatie over de te kiezen werkervaringstermijnen en overige instructies. In de eerste helft van mei ontvang je per post en in je digitale dossier op mijn BIG-register de formele oproepbrief.

Aanvraag indienen nu nog niet mogelijk

Voor zorgverleners die behoren tot de uitstelgroep is het op dit moment nog niet mogelijk om digitaal een aanvraag voor herregistratie in te dienen. In het bericht van eind april wordt ook vermeld vanaf wanneer digitaal aanvragen weer mogelijk is.

Moet je door omstandigheden toch nu een aanvraag indienen? Dan kan dat alleen met een papieren aanvraagformulier. Je kunt deze via het contactformulier aanvragen bij het klantcontactcentrum van het BIG-register.

Heb je vragen: wacht nog even met stellen

Het BIG-register zegt veel vragen te verwachten naar aanleiding van dit bericht. ‘Maar waarschijnlijk worden de meeste vragen beantwoord in het e-mailbericht dat je eind april van ons ontvangt,’ schrijft het BIG-register. ‘Ook komen er dan diverse antwoorden op onze website. Wij vragen daarom nog niet te bellen of te mailen met vragen en nog even te wachten op nadere informatie.’

Heb je een prangende vraag die echt niet kan wachten, neem dan contact op met het klantcontactcentrum van het BIG-register.

Val je niet in de uitstelgroep?

Ligt je UHD tussen 1 januari 2023 en 1 januari 2028, dan is het bovenstaande niet voor jou van toepassing. Je ontvangt net als voor de uitstelperiode ongeveer 6 tot 8 maanden voor jouw UHD een standaard oproep.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.