Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cao ziekenhuizen definitief: vakbonden stemmen in

De nieuwe cao voor het ziekenhuispersoneel is definitief nu alle vakbonden hebben ingestemd. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).
verpleegkundigen bij balie in ziekenhuis

In december sloten de NVZ en de vakbonden een onderhandelaarsakkoord na lange en moeizame onderhandelingen. Deze week stemden de leden van NU’91 en beroepsorganisatie FBZ in met het voorstel voor de nieuwe cao. Leden van de vakbonden FNV en CNV stemden eind december al in met het voorstel.

Loonsverhoging en onregelmatigheidstoeslag

De belangrijkste wijzigingen in de nieuwe cao zijn een loonsverhoging van 8% vanaf 2020, een eenmalige uitkering van 1200 euro bruto (naar rato van het aantal gewerkte uren) en een verhoging van de onregelmatigheidstoeslag.

De salarisverhoging bestaat uit 5% extra vanaf 1 januari 2020 en nog eens 3% in 2021. De eenmalige uitkering ontvangen alleen die ziekenhuismedewerkers die op 1 april 2019 én op 1 december 2019 aaneengesloten in dienst zijn bij een instelling die de cao ziekenhuizen verplicht toepast.

Verder krijgen verpleegkundigen die binnen 72 uur worden opgeroepen een vergoeding voor overwerk. Nu is het zo dat bij een verschoven dienst alleen de voltijders die binnen 24 uur worden opgeroepen, recht hebben op een overwerkvergoeding.

Binnenkort op Nursing.nl een artikel met de belangrijkste veranderingen voor verpleegkundigen die onder de nieuwe cao ziekenhuizen vallen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.