Dag van de Wijkverpleging

Werk jij in de wijkzorg? Mis deze dag dan niet!
Campagnebeeld Dag van de wijkverpleging

Het aantal ouderen dat thuis blijft wonen, met een kwetsbare gezondheid, groeit. Met als gevolg dat de complexiteit van de zorgvraag blijft toenemen. Wat betekent dat voor jou als zorgprofessional?

De Dag van de Wijkverpleging richt zich op actuele ontwikkelingen, de benodigde aanpassingen en vereiste competenties. Er komen verschillende zorgaspecten en knelpunten die juist nu in de wijkzorg spelen aan bod. Dit in combinatie met deskundige sprekers, interactie met vakgenoten, vele workshops op niveau, maakt dat het congres oplossingen biedt voor in jouw dagelijkse praktijk.

Workshops op niveau, interessante sprekers en actuele vraagstukken. Mis deze dag niet!

Tijdens het plenaire programma word je volledig op de hoogte gebracht van recente en toekomstige ontwikkelingen in de wijkverpleging en discussieer je mee tijdens Het Grote Wijkverpleging Debat. In de middag kun je kiezen voor inspirerende en praktische workshops op verschillende niveaus. Het programma is geschikt voor iedereen die werkzaam is in de wijkzorg, zowel (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden én managers.

Wat je hebt geleerd na de Dag van de Wijkverpleging:

 • om te gaan met eenzaamheid
 • hoe je bij kunt staan in thuis sterven
 • valincidenten voorkomen
 • ontwikkelingen omtrent thuiswonende mensen met dementie
 • meer over het Update Expertisegebied voor wijkverpleegkundige
 • Kwaliteitskader Wijkverpleging, hoe werkt het voor je?

Bekijk het programma >>
Bekijk de workshops >> 

Bekijk het programma van de Dag van de Wijkverpleging*

09.00
Ontvangst
09.00
Opening door de dagvoorzitter
09.40
Lees meer Sluiten
Ontwikkelingen binnen de wijkverpleging

Wat zijn de actuele ontwikkelingen op het gebied van wijkverpleging en de gevolgen daarvan? Tijdens deze openingspresentatie word je meegenomen in de ontwikkelingen rond wijkverpleging.

10.10
Lees meer Sluiten
Het Grote Wijkverpleging Debat

Tijdens het debat discussieer je mee over actuele vraagstukken in de wijkverpleging en krijg je volop de gelegenheid vragen te stellen!

Uitgenodigd zullen worden:

 • Kamerlid
 • IGJ
 • Zorgverzekeraar
 • Bestuurder

11.00
Kwaliteitskader Wijkverpleging, hoe werkt het voor je?
11.25
Koffie- en theepauze
11.25
Lees meer Sluiten
Thuiswonende mensen met dementie

Het aantal mensen met dementie in Nederland zal in de komende twintig jaar verdubbelen, waarbij steeds meer van hen thuis zullen blijven wonen. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie: zes tot zeven jaar thuis en een tot twee jaar in een zorginstelling. Dat vraagt dat er nieuwe vormen van zorg en begeleiding worden ontwikkeld. Tijdens deze presentatie wordt toegelicht hoe een betere samenwerking tussen professionals ervoor kan zorgen dat thuiswonende mensen met dementie en hun naasten een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven kunnen ervaren.

12.30
Pauze inclusief een heerlijke lunch
13.30
Workshopronde 1
14.40
Pauze
15.10
Workshopronde 2
16.20
Netwerkborrel

*Het programma is in ontwikkeling, onderwerpen onder voorbehoud van wijzigingen

Op niveau: 

 • Managers
 • (Wijk)verpleegkundige
 • Verzorgende

Je weet zelf het beste wat jij wilt leren. Daarom stel je in de middag je eigen programma samen aan de hand van 2 verschillende workshops. Dit kan ook een mix zijn tussen workshops voor (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden en managers.

Enkele thema’s zijn al bekend:

1
Omgaan met eenzaamheid
2
Dilemma’s bij dementie
3
Samenspel met het netwerk
4
Palliatieve zorg – thuis sterven
5
Expertisegebied wijkverpleegkundige
6
Valincidenten voorkomen
7
Medicatieveiligheid
8
Zelfsturing weer afschaffen, hoe dan?

Erik Gerritsen

Secretaris-Generaal ministerie van VWS
Erik Gerritsen is sinds juni 2015 Secretaris Generaal bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Erik heeft zowel binnen als buiten de rijksoverheid ruime ervaring opgedaan.

Zo was hij tot juni 2015 Bestuursvoorzitter bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Daarvoor was hij Gemeentesecretaris, en later ook Kennisambassadeur, bij de Gemeente Amsterdam. Eerder was hij plaatsvervangend Secretaris Generaal en Directeur Financiële en Economische Zaken bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Erik begon zijn carrière bij het Ministerie van Financiën.

Erik Gerritsen werd in 1962 in Den Haag geboren. Erik studeerde Politicologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en later Informatiemanagement aan de Universiteit van Amsterdam. In 2011 promoveerde hij op hoe de lokale overheid kan bijdragen aan het oplossen van ongetemde maatschappelijke problemen.

Joost Hoebink

Dagvoorzitter
Joost Hoebink werkt sinds tien jaar als onafhankelijk dagvoorzitter, presentator en gespreksleider. Daarvoor deed hij al ruime ervaring op als verslaggever voor Radio 1 en als presentator bij VARA’s ‘Op weg naar het Lagerhuis’. Hij stond onder meer op podia voor Insight, ICT Media, CPNB, Monsterboard, ABN Amro, Malmberg, Shell, NTR, MBO Raad, Unicef, Zorgverzekeraars Nederland en de Pensioenfederatie.

Doelgroep
Voor alle (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden, managers en overige geïnteresseerden werkzaam in de wijkzorg.

Tarieven
€ 239,- per persoon (btw vrij) | Ledentarief voor abonnees van Nursing, TvV en/of TvZ
€ 279,- per persoon (btw vrij) | Regulier tarief
€ 899,- per persoon (btw vrij) | Commercieel tarief

*CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw-vrij aanbieden.

Accreditatie
Accreditatie voor dit congres wordt aangevraagd.

Contact
Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 – 638 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl

Klantenservice (inschrijving / aanmelding)
T: 030 – 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Congresontwikkelaar (inhoudelijke vragen)
Christa van den Hurk
T: 030 – 638 38 51
M: 06 12 56 78 75
E: christa.vandenhurk@bsl.nl

Congrescoördinator (logistieke vragen)
Eefje Korten
T: 030 – 638 36 53
E: eefje.korten@bsl.nl

Sales (sponsormogelijkheden)
Dyron Bijl
T: 010 – 742 19 41
E: dyron@crossmedianederland.com

Annuleren
Annulering dien je schriftelijk aan ons te melden. In geval van annulering tot uiterlijk 4 weken voor de datum van het congres of evenement wordt € 50 (incl. btw) in rekening gebracht. De administratiekosten bedragen € 35 (incl. btw) indien de kosten van het betreffende congres of evenement minder dan € 100 (excl. btw) bedragen. In geval van annulering binnen 4 weken voor de opleidingsdatum wordt het volledig verschuldigde bedrag in rekening gebracht. De betreffende deelnemer kan zich bij verhindering wel kosteloos laten vervangen door een ander.