Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

De beste hbo-v’s van het land: dit zijn ze

Aan welke hogeschool kun je het beste verpleegkunde studeren? En welke hbo-v scoort volgens studenten het slechtst? De Keuzegids hbo 2018 geeft inzicht.
Collegezaal verpleegkunde
Drie hbo-v's in Keuzegids aangemerkt als topopleiding.

De Keuzegids hbo 2018 laat zien waar studenten het meest tevreden zijn over hun opleiding. Er zijn drie verpleegkundige opleidingen aan hogescholen aangemerkt als topopleiding. Deze hbo-v’s scoorden de hoogste cijfers (minimaal 76 van de 100 punten). Dit kwaliteitszegel gaat naar:

1. Christelijke Hogeschool VIAA in Zwolle (88 punten)
2. Christelijke Hogeschool Ede in Ede (80 punten)
3. Avans Hogeschool in Den Bosch (78 punten)

Analytisch denken

De hbo-v van Avans Den Bosch wordt op de voet gevolgd door Fontys Hogeschool Tilburg (74 punten), Hogeschool Zeeland in Vlissingen en Avans Hogeschool in Breda (72 punten) en de Hanzehogeschool in Groningen (70 punten). De slechtst scorende hbo-v’s zijn volgens de Keuzegids: Hogeschool Rotterdam en de Haagse Hogeschool (44 punten), Hogeschool Utrecht (46 punten) en Hogeschool Windesheim in Almere (48 punten). Redenen voor de lage scores zijn divers. Studenten verpleegkunde van de Haagse Hogeschool bijvoorbeeld vinden dat er te weinig aandacht wordt besteed aan analytisch denken en het leren onderbouwen van conclusies.

Mbo-v

De Keuzegids mbo 2018 is in december verschenen. Lees hier welke mbo-v’s als beste uit de bus komen en welke (zeer) slecht scoren.

Beoordelingen

De beoordelingen uit de jaarlijks verschijnende Keuzegids zijn gebaseerd op de JOB-Monitor (mbo) en de Nationale Studenten Enquête (hbo). Hbo-v is dit studiejaar, 2017-2018, enorm populair.

Lees ook: ‘Toename studenten hbo-v verantwoord’

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.