Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Leerlingen wederom in de race voor titel Zorgtopper

In de Rotterdamse Ahoy is op dit moment de finale van de ZorgTopper 2010-verkiezing in volle gang. De winnaar van de beroepenwedstrijd mag zichzelf de beste leerlingverpleegkundige van Nederland noemen.
Leerlingen wederom in de race voor titel Zorgtopper

De afgelopen maanden streden studenten verpleegkunde door heel Nederland in de voorrondes om een plekje in de finale.

Beroepshouding
In de finale worden de kandidaten beoordeeld op aspecten als vakdeskundigheid, communicatieve vaardigheden, samenwerken en begeleiden. De leerling-verpleegkundigen spelen daarom rollenspellen met een professionele acteur. Een vakkundige jury beoordeelt de leerlingen vervolgens op beroepshouding: hoe gaat hij of zij met de patiënt om? Werkt de leerling veilig en hygiënisch? Ook wordt gekeken naar verpleegtechnische vaardigheden als hechtingen verwijderen, injecties toedienen of het verzorgen van een wond.

WK World Skills verpleegkunde
Vorig jaar werd de wedstrijd gewonnen door Saskia van Staalduinen uit Egmond aan Zee. Samen met de nummer twee Ellen Backx vloog ze naar Calgary voor de WK World Skills Verpleegkundige wedstrijden. Daar werden ze uiteindelijk vierde.

Achtergrond
De verkiezing vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. De wedstrijd is door Calibris opgestart ter promotie van het werken in de zorg. De rollenspelen laten aan (v)mbo-leerlingen zien wat een vak inhoudt en willen een goed voorbeeld zijn van hoe competentiegericht onderwijs er in de praktijk uitziet.

Calibris
Door: redactie Nursing

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.