Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maarten van der Weijden spreekt op Nursing Experience 2019

De bekende zwemmer Maarten van der Weijden is een van de hoofdgasten tijdens de Nursing Experience in december.
maarten van der weijden
Voormalig topsporter Maarten van der Weijden. (Foto: ANP)

Van der Weijden spreekt op zaterdag 7 december op de Nursing Experience in Ede. De bekende zwemmer werd op zijn 19e gediagnosticeerd met acute lymfatische leukemie. Hij herstelde en won een paar jaar later in Peking een gouden medaille op de Olympische Spelen. Onlangs zwom hij de Elfstedentocht om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Nursing Experience

Op de Nursing Experience vertelt Maarten zijn persoonlijke verhaal waarin zijn ziekteproces een grote rol speelt. Ook vertelt hij hoe ver je kunt komen met doorzettingsvermogen, ambitie, doelen stellen, omgaan met tegenslagen, innovatie en succesvol samenwerken. Wil je Maarten zelf horen spreken op de Nursing Experience? Meer informatie over kaarten, tarieven en het verdere programma van de NX vind je hier. In het filmpje hieronder licht Maarten een tipje van de sluier op.

Interview

In aanloop naar de Nursing Experience toe blikte Maarten samen met Nursing terug op de periode waarin hij 4 chemokuren en een stamceltransplantatie onderging. Wat kunnen verpleegkundigen leren van zijn ervaringen? Lees hier het volledige interview.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.