Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Honderden studenten willen stoppen na slechte stage-ervaring

Bij het meldpunt stagemisbruik van vakbond FNV kwamen sinds november 540 meldingen binnen. De helft van deze leerlingen overweegt na die vervelende ervaring te stoppen met hun opleiding en een baan buiten de zorg te zoeken. Wat zijn de meest genoemde meldingen?
Foto: Arno Massee
Premium

Op 3 november opende FNV

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Ik vind het meldpunt een goede zaak, hopelijk wordt er wat gedaan met de bevindingen. De genoemde top 4 herken ik helemaal vanuit mijn eigen stage-ervaring 5 jaar terug. Vooral het boventallig zijn tijdens je stage kan slopend zijn (geldt zeker niet voor alle stageplaatsen uiteraard!).
   Mijn ervaring en die van klasgenoten was dat je niet alleen in de thuiszorg, maar ook in verpleeghuizen vaak 100% moet mee draaien. Wat tot gevaarlijke situaties lijdt (bijv. stagiaires die met tilliften buitengewoon kwetsbare patiënten moeten verplegen en geen training daarin gehad hebben).
   Elke week 32 uur boven je macht werken, plus dagelijks huiswerk maken, plus 1 dag naar school gaan, daar kun je echt overwerkt van raken: een sneu begin van je zorgcarriere.

  2. Lees alle reacties

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.