Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mantelzorgers meten overbelasting op website

Mantelzorgers kunnen sinds kort meten hoe overbelast ze zijn op de website Carenzorgt.nl. Dat is een social community site voor mantelzorgers van zorgICT bedrijf Nedap Healthcare.

Mantelzorgers kunnen in de gaten houden of zij risico lopen op overbelasting door eenmaal per maand op de website van carenzorgt.nl een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst toetst de mate van (over)belasting bij een mantelzorger door middel van 13 vragen.

 

Signaleren overbelasting

Carenzorgt.nl herinnert de mantelzorger om de vragenlijst te doorlopen, zodat er tijdig wordt gesignaleerd of ze tot de risicogroep behoren. Wanneer iemand tot de risicogroep behoort helpt Caren om in contact te komen met een mantelzorgsteunpunt in de regio. De vragenlijst is de zogenoemde Caregiver Strain Index, een meetinstrument ontworpen voor mantelzorgers. Nederland kent ongeveer 3,5 miljoen mantelzorgers waarvan 450.000 een hoge belasting ervaren. Een te hoge belasting kan leiden tot overspanning en depressiviteit.

 

Bron: Zorgvisie

Auteur: Redactie Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.