Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nursing zoekt bloggers/vloggers m/v

Ben je verpleegkundige (in opleiding) en vind je het leuk om op Nursing.nl je mening te geven of om vakinhoudelijk de diepte in te gaan? Grijp je kans: Nursing is op zoek naar nieuwe bloggers en/of vloggers.
Foto: iStock

Er is ruimte voor:

Verpleegkundige(n) uit ziekenhuis / de wijk m/v

Ben jij (algemeen) verpleegkundige in een ziekenhuis of in de wijk, en heb je een scherpe pen en dito mening over actuele verpleegkundige zaken? Mail naar nursing@bsl.nl ovv ‘Nieuwe blogger’ en geef aan waarom jij onze nieuwe blogger bent. Stuur ook een proefblog mee van circa 400 woorden, waarin je stelling neemt en je licht laat schijnen over een actuele ontwikkeling binnen het vak. Onderaan deze oproep vind je tips voor het schrijven van een proefblog. Ben je meer van het vloggen? Uiteraard is een video ook welkom.

Studentblogger(s) m/v

Nu blogger Cagla is afgestudeerd, is Nursing op zoek naar een nieuwe student die graag schrijft. Iets voor jou? We zoeken iemand die voltijd mbo- en/of hbo-verpleegkunde doet en die in het eerste of tweede jaar zit. Mail naar nursing@bsl.nl ovv ‘Studentblog’ en geef aan waarom jij onze nieuwe blogger bent. Stuur ook een proefblog mee van circa 400 woorden. Hieronder vind je tips voor het schrijven van een proefblog.

Tips voor het schrijven van een proefblog: 
-Bekijk voor inspiratie de blogs op Nursing.nl (je vindt ze hier). Er staan verschillende soorten teksten op, zoals blogs die beschouwen, opiniëren, informeren of ervaringen delen. Het staat je vrij welke invalshoek je kiest.
-De tekst moet over het werken als verpleegkundige gaan, dus niet over privéperikelen TENZIJ die te maken hebben met je werk;
-De blog mag niet ergens anders zijn geplaatst;
-Bepaal van tevoren waar de blog over moet gaan; beperk je tot 1 onderwerp.
-Laat de tekst lezen door iemand anders. Zelf word je blind voor je fouten.

Nursing heeft een groot bereik online via de website en social media-kanalen. Je blog wordt dus door heel veel collega’s gelezen en je kunt rekenen op veel reacties, als je de juiste toon weet te raken.

Wil je geen vaste blogger worden maar voor één keer je mening over iets geven? Nursing staat altijd open voor gastblogs. Stuur ‘m naar nursing@bsl.nl o.v.v. ‘gastblog’ en wie weet selecteert de redactie ‘m voor publicatie. Lees meer.

2 REACTIES

  1. Hallo Evelien,
    Heel herkenbaar hoor. Ik mis ook de verhalen van verpleegkundigen werkzaam in de andere settings. Zelf ben werkzaam in de GGZ en altijd op zoek naar de verhalen en ervaringen van collega’s. Ik heb een mooi stuk geschreven welke ik graag wil publiceren. Ik ga het indienen, wacht af wat er gaat gebeuren.

  2. Lees alle reacties
  3. Hallo Nursing,

    Na het lezen van deze titel zeer enthousiast. Echter, jammer dat dit alleen voor ziekenhuis- of wijkverpleegkundigen geldt.
    Ik haal plezier uit schrijven over mijn ervaringen betreffende het vak. Privé en werkgerelateerd. Ik hoop dan ook van harte dat er nog eens zo’n kans voorbij komt voor andere settings. Graag stuur ik alsnog mijn laatste schrijven op!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.