Deze nuttige info voor verpleegkundigen is nu gratis toegankelijk

Verschillende partijen maken hun (betaalde) richtlijnen, protocollen of artikelen gratis beschikbaar om zo hun steentje bij te dragen aan de informatievoorziening van verpleegkundigen tijdens de coronacrisis. We zetten ze op een rij.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
verpleegkundige met mond-neusmasker
Foto: Hollandse Hoogte, Robin Utrecht

Gratis e-learning handhygiëne

Met de gratis micro-learning over handhygiëne van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum fris je binnen vijf minuten je kennis op over hygiëne en infectiepreventie.

Adviezen palliatieve zorg

Op Palliaweb vind je diverse handreikingen, formulieren en antwoorden op concrete vragen rondom het coronavirus en palliatieve zorg (thuis). Je vindt er bijvoorbeeld adviezen over symptoombestrijding en besmettingsrisico’s, een formulier voor uitvoeringsverzoek en overzichten van netwerken palliatieve zorg. Ga naar Palliaweb.

KICK-protocollen gratis toegankelijk

Het KICK-portaal met 500 protocollen voor risicovolle en voorbehouden handelingen is vrij toegankelijk gemaakt door landelijke kennisorganisatie Vilans. Zo kan iedereen die wil helpen in de zorg tijdens de coronacrisis makkelijk werkinstructies nalezen en zijn zorgkennis opfrissen. ‘Dit is voor ons een manier om al die vrijwilligers en mantelzorgers die massaal opstaan om hun diensten aan te bieden tijdens deze uitbraak zo laagdrempelig mogelijk te ondersteunen.’

Nursing-artikelen gratis open voor niet-abonnees

Voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is ook een aantal Nursing-artikelen tijdelijk te lezen zonder abonnement:

> Aandachtspunten bij zuurstoftoediening
> Nursing Challenge pneumonie
> Opfrislesje isolatieverpleging

Alle Nursing-artikelen die te maken hebben met het coronavirus zijn sowieso toegankelijk zonder abonnement.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.