Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Oproep: jouw vragen over overbelaste mantelzorgers

Voor een artikel in Nursing willen we graag weten waar jij tegenaan loopt bij overbelaste mantelzorgers.
overbelaste mantelzorger
Waar loop je als verpleegkundige tegenaan als mantelzorgers overbelast raken? (Foto: abadonian/istock)

Van mantelzorgers wordt steeds meer verwacht. Het is dus niet zo gek dat zij steeds vaker overbelast zijn. Geldt dat ook voor de mantelzorgers van jouw cliënt of patiënt? En zo ja; wat betekent dat voor jou als verpleegkundige? Nursing is benieuwd waar je tegenaan loopt, en welke vragen je hebt. Laat het ons weten in de reacties, of stuur een e-mail naar nursing@bsl.nl, met als onderwerp ‘overbelaste mantelzorgers’.

1 REACTIE

  1. In de VVT lopen veel mantelzorgers aan tegen allerlei regels, vergoedingen, eigen bijdragen, niet logische indicaties e.d, de bureaucratie…
    Mantelzorger zijn is toch vaak vrij eenzaam, er zijn best mensen die zeggen: Äls ik wat voor je kan doen, moet je het zeggen.” Maar daadwerkelijk iets vragen is lastig en het maakt ook weer meer afhankelijk. En soms hebben ze liever een professional dan een ander familielid of een buurvrouw, vooral als de situatie chronisch is.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.